Ελλάδα

Το κατάντημα της Εθνικής έχει την υπογραφή του Σαρρή και του Γκιρτζίκη

O Σάββας Λιβάνιος γράφει για τις ευθύνες για την πορεία της Εθνικής, που έχουν όνομα και επώνυμο.

Για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος της ζημιάς που έχουν κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι Γιώργος Σαρρής και Γιώργος Γκιρτζίκης, αρκεί να διαβάσει την βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής μας στα προκριματικά του Euro 2016.

H «γαλανόλευκη» το καλοκαίρι του 2014 έφτασε μία ανάσα από την συμμετοχή της στο προημιτελικά του Μουντιάλ και την Πέμπτη το βράδυ στο Μπέλφαστ οριστικοποιήθηκε η κατάληψη της τελευταίας θέση στα προκριματικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Χειρότερα δηλαδή δεν θα μπορούσε να πάει και μάλιστα σε έναν όμιλο που έπρεπε να είχε κάνει περίπατο, αν...:

1) ...αν ο Σαρρής δεν οδηγούσε στην πόρτα της εξόδου τον Φερνάντο Σάντος.

2) ...αν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ δεν έφερνε τον Κλαούντιο Ρανιέρι και τους συνεργάτες του που έκαναν την εθνική μας <παιδική χαρά>, όπως είχε δηλώσει στον Sport fm ο Φάνης Γκέκας.

3) ...αν ο Γκιρτζίκης δεν έφερνε τον Σέρχιο Μαρκαριάν (με την υπόδειξη Καραγκούνη) που πέρασε και δεν... ακούμπησε στο πάγκο της εθνικής.

Η ΕΠΟ έχασε 11 εκατ. ευρώ από τον αποκλεισμό της <γαλανόλευκης> από τα τελικά του Euro 2016, όμως ο Γκιρτζίκης συνεχίζει με ζήλο το έργο του. Η Εθνική μας μπορεί να μην έχει προπονητή, έχει όμως βοηθό προπονητή, τον Κώστα Τσάνα. Κι αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για να δείτε πόσο μπροστά είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχοντας στην ηγεσία του τον Ξανθιώτη παράγοντα.

Δυστυχώς, αν δεν αλλάξουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ΕΠΟ, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα απασχολεί ολοένα και λιγότερους φιλάθλους.

Σ. Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x