Stoiximan Super League

Το κενό στη διάταξη για τις καταγγελίες δημιουργεί αναστάτωση

Πολλές ομάδες προχωρούν σε καταγγελίες ζητώντας τιμωρίες αντιπάλων ποδοσφαιριστών, ωστόσο η συγκεκριμένη διάταξη του πειθαρχικού κώδικα έχει ένα σοβαρό κενό.

Αρκετές είναι ήδη οι καταγγελίες ομάδων σε βάρος ποδοσφαιριστών ζητώντας την τιμωρία τους για παραπτώματα που έκαναν στη διάρκεια αγώνων και διέλαθαν της προσοχής των διαιτητών. Ο πειθαρχικός κώδικας δίνει τη δυνατότητα επιβολής ποινών μέσω χρήσης βίντεο ή φωτογραφιών ως αποδεικτικού υλικού, ωστόσο στη συγκεκριμένη διάταξη υπάρχει μια σοβαρή παράλειψη που κάνει άνω-κάτω το πρωτάθλημα.

Όπως αναφέρει η Live Sport, δεν ορίζεται χρονικός ορίζοντας για την καταγγελία σε βάρος ποδοσφαιριστή, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί μία παράβαση να έχει γίνει ακόμη και στην αρχή της σεζόν, αλλά να καταγγελθεί αργότερα ή ακόμη και με συγκεκριμένη χρονική «στόχευση», προκειμένου ο… δράστης να τιμωρηθεί σε συγκεκριμένα παιχνίδια ή έστω σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει ενημερώσει εγγράφως την ΕΠΟ και τις FIFA/UEFA για αυτό το κενό και τους κινδύνους που παραμονεύουν από την… εκμετάλλευσή του από τις ομάδες για ίδιον όφελος, ωστόσο δεν μπορεί να γίνει τροποποίηση στον κανονισμό σε μία εν εξελίξει σεζόν. Μάλιστα τον κίνδυνο ακόμη και για κατάχρηση της δυνατότητας καταγγελίας σε βάρος αντιπάλου ποδοσφαιριστή αυξάνει και το γεγονός ότι ο κανονισμός επιτρέπει σε όλες τις ομάδες να υποβάλουν τέτοια καταγγελία κι όχι μόνο όσες έχουν έννομο συμφέρον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x