Stoiximan Super League

Το... κλειδώνει

Καρδιοχτύπησε αλλά τα κατάφερε… Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον μαχητικότατο Αστέρα Τρίπολης και είναι πολύ κοντά στο να κλειδώσει τον εφετινό τίτλο γιορτάζοντας τα 90α χρόνια ζωής ως πρωταθλητής.

Του δόθηκε η ευκαιρία μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι και ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε. Μπορεί να δυσκολεύτηκε αλλά τελικά έφτασε στη νίκη 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης και έτσι αύξησε τη διαφορά του στην βαθμολογία στους έξι βαθμούς έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο…

Ο Ντομίνγκες στο 13ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους, που «καθάρισαν» το ματς στο 80ο με το τέρμα του Φορτούνη.

Στο μεσοδιάστημα ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αρκετά καλός, απείλησε αρκετές φορές τον Ολυμπιακό.

Θετικότατες αλλαγές από τον Περέιρα, του οποίου οι αλλαγές βελτίωσαν αρκετά την εικόνα της ομάδας του.

Πώς έπαιξαν
Ο Βίτορ Περέιρα δεν θέλησε να κάνει αλλαγές στην 11άδα του Ολυμπιακού συγκριτικά με τις επιλογές του στο ματς με την SKODA Ξάνθη. Ο Πορτογάλος εμπιστεύθηκε και πάλι τον Σαλίνο στο άκρο της άμυνας παρά το γεγονός ότι ο Ελαμπντελαουί ήταν στην αποστολή και είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι είχαν τον Ρομπέρτο κάτω από την εστία. Στην άμυνα οι Σαλίνο, Μασουακού, Μποτία και Σιόβας. Ο Μιλιβόγιεβιτς αμυντικό χαφ. Μπροστά του οι Κασάμι και Ντομίνγκες. Οι Ντοσεβί και Αφελάι στα άκρα με τον Χάρα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Στάικος Βεργέτης από την άλλη πλευρά επέλεξε ένα σχήμα 4-3-3 με τον Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης και τους Μάσα και Ρόλε ως «στηρίγματα» του να κινούνται λίγα μέτρα πιο πίσω του. Στη μεσαία γραμμή οι Μουνάφο και Ινγκλέσιας μπροστά από τον Κουρμπέλη ο οποίος είναι το αμυντικό χαφ του Αστέρα. Στην άμυνα οι Λούι, Τσοκάνης, Γκοιάν και Σανκαρέ. Ο Θεοδωρόπουλος κάτω από τα γκολπόστ.

Το παιχνίδι
Συγκριτικά με τα περισσότερα παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Περέιρα έχοντας ξεκάθαρα πρόθεση να ανοίξουν γρήγορα το σκορ στο παιχνίδι πίεσαν αρκετά την άμυνα του Αστέρα. Δημιούργησαν καλές στιγμές (η πρώτη μόλις στο 4ο λεπτό με το σουτ του Μιλιβόγιεβιτς), στην περιοχή του Θεοδωρόπουλου και τελικά τα κατάφεραν στην πρώτη οργανωμένη επίθεση που έβγαλαν από τα άκρα. Ο Μασουάκού με τον Αφελάι άλλαξαν όμορφα τη μπάλα από τα αριστερά. Ο Ολλανδός έβγαλε τη σέντρα στη μεγάλη περιοχή και εκεί ο Ντιμόνγκες έκανε το 1-0 δίνοντας το πρόβάδισμα στην ομάδα του στο 13ο λεπτό.

inner

Το γκολ του Ολυμπιακού όμως είχε τα αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που ήλπιζαν οι οπαδοί της ομάδας που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη. Οι παίκτες του Αστέρα έδειξαν να αποβάλλουν το τρακ των πρώτων λεπτών και ενδεχομένως το άγχος που είχαν και όντας απελευθερωμένοι από αυτά ανέβασαν ρυθμό. Και ανέβασαν αρκετά. Σιγά – σιγά κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους, πίεσαν σωστά την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού και άρχισαν να δημιουργούν απειλές στην εστία του Ρομπέρτο.

Δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την… τρανταχτή ευκαιρία αλλά «υποχρέωσαν» τους αμυντικούς του Ολυμπιακού να… ιδρώσουν για να διώξουν την μπάλα. Ο Μάσα ήταν «μέσα» στις περισσότερες φάσεις. Μία πρόλαβε ο Σιόβας πριν κάνει το σουτ, την άλλη δοκίμασε το… πόδι του μετά από πάσα του Μπαράλες αλλά έστειλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε έδαφος στα τελευταία λεπτά… Καλύτερη στιγμή που δημιούργησε ήταν στον 40ο λεπτό με κεφαλιά του Μποτία μετά από κόρνερ του Ντομίνγκες.

Εξαιρετικά γρήγορος ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Αστέρας πίεσε και απείλησε δύο φορές τους ερυθρόλευκους οι οποίοι έδειχναν να μην πατούν καλά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Περέιρα το κατάλαβε, είδε ότι έχει «χάσει» το κέντρο και έκανε δύο αλλαγές, περνώντας τους Φορτούνη και Εντινγκά στο ματς.

Το φρεσκάρισμα αυτό από τον Περέιρα λειτούργησε. Ο Ολυμπιακός έδειξε να ανεβαίνει αγωνιστικά. Ο Αστέρα συνέχισε όμως να είναι απειλητικός… Στο 66ο λεπτό έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία… Ο Ινγκλέσιας από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά που έκανε.

Ο Περέιρα έκανε άλλη μια αλλαγή .Έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο τον Ντομίνγκες και πέρασε τον Μπενίτες στο ματς. Ο Πορτογάλος άλλαξε και το σχήμα σε 4-4-2 κάτι που άλλαξε προς το καλύτερο και το πρόσωπο του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι έγιναν αρκετά απειλητικοί. Δημιούργησαν πολλές φάσεις στην εστία του Θεοδωρόπουλου με καλύτερη στιγμή στο 75ο λεπτό μετά από κεφαλιά του Χάρα.

Η πίεση αυτή απέφερε –τελικά- το τέρμα που αναζητούσε ο Ολυμπιακός στο 80ο λεπτό με τον Φορτούνη.

inner

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας, Σαλίνο, Μασουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι (56’ Εντινγκά), Ντομίνγκες (66’ Μπενίτες), Αφελάι (56’ Φορτούνης), Ντοσεβί, Χάρα.

Στον πάγκο: Γιαννιώτης, Εντινγκά, Ελαμπντελαουί, Διαμαντάκος, Φορτούνης, Μπενίτες, Σαντάνα.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (68’ Μπαντιμπανγκά), Τσοκάνης, Ινγκλέσιας, Μουνάφο (80’ Φερνάντες), Μάσα, Ρόλε, Λούι, Μπαράλες (86' Σκουρτάι)

Στον πάγκο: Μπαντής, Σκουρτάι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Μπαντιμπανγκά, Τιε Μπι, Φερνάντες.



Τα στατιστικά του αγώνα:

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x