Γερμανία

Το Κύπελλο η Βόλφσμπουργκ με τριάρα

Η Βόλφσμπουγκ στέφθηκε Κυπελλούχος Γερμανίας για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφού επικράτησε 3-1 της Ντόρτμουντ - στο αντίο Κλοπ- στο Βερολίνο, ανατρέποντας από το πρώτο μέρος, το σε βάρος της 1-0.

Η ομάδα του Ντίτερ Χέκινγκ, ήταν σαρωτική, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, τα τεράστια κενά που είχε μεσοαμυντικά, η Ντόρτμουντ και παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ στο 5ο λεπτό από το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, είχε καταφέρει μέχρι το 38ο λεπτό να προηγείται 3-1 με τα γκολ του Λουίζ Γκουστάβο (22’), του Ντε Μπρόινε (33’) και του Ντοστ (38’) να προηγείται 3-1.

Ατυχείς οι εμπνεύσεις του Κλοπ, να ξεκινήσει με τον Σούμποτιτς στη βασική ενδεκάδα, αλλά να παίξει και με την άμυνα του τόσο ψηλά μετά την ισοφάριση της Βόλφσμπουργκ. Τραγικά λάθη και από την άμυνα των Βεστφαλών που ήταν κατώτεροι των περιστάσεων στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο τους. Εξαιρετική απόδοση από τους Ντε Μπρόινε και Βιεϊρίνια για την Βόλφσμπουργκ.

Το ματς

Η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατόρθωσε να αιφνιδιάσει με τον Καγκάβα να βγάζει σέντρα από δεξιά με το αριστερό πόδι, ο Ομπαμεγιάνγκ, αφύλακτος μέσα στην περιοχή με μονοκόμματο σουτ άνοιξε το σκορ για να βάλει μπροστά την Μπορούσια.
Η Βόλφσμπουργκ βγήκε άμεσα μπροστά και με σουτ του Πέρισιτς απείλησε, για να μπορέσει ν’ αποκρούσει ο Λάνγκερακ. Στο 18ο λεπτό η Ντόρτμουντ είχε την ευκαιρία, να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά ο Μάρκο Ρόις, έχασε την μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

inner

Αφού δεν έγινε το 2-0 σε αυτή τη φάση, οι «Λύκοι» κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν. Σε εκτέλεση φάουλ του Νάλντο, ο Λάνγκερακ, δεν απομάκρυνε σωστά και ο Γκουστάβο Λουίζ ήρθε να ισοφαρίσει στο 22ο λεπτό. Η πίεση της Ντόρτμουντ ψηλά, αποδείχτηκε μια ολέθρια επιλογή για τον Γιούργκεν Κλοπ, αφού στο 33ο λεπτό, ο Ντε Μπρόινε με μακρινό συρτό σουτ, μετά από πάσα του Καλιγκιούρι, κατόρθωσε να νικήσει τον Λάνγκερακ για να βάλει στη θέση του οδηγού την Βόλφσμπουργκ. Πριν προλάβει να συνέλθει η Ντόρτμουντ δέχτηκε και το 3ο γκολ, μετά από ωραία προσπάθεια του Πέρισιτς από δεξιά και κεφαλιά του Ντοστ, στο δεύτερο δοκάρι για να γίνει το 1-3.Η ομάδα της Βεστφαλίας, απείλησε στο 42’ με κεφαλιά του Χούμελς και στο 44΄με σουτ του Ομπαμεγιάνγκ από καλή θέση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

inner

Η άμυνα της ομάδας του Κλοπ, συνέχισε να παρουσιάζει την ίδια αποκαρδιωτική εικόνα, όταν στο 47ο λεπτό, ο Καλιγκιούρι, πήρε τη μπάλα μετά από γκέλα του Ντουρμ, αλλά το σουτ του απέκρουσε με το σώμα ο Λάνγκερακ. Η Ντόρτμουντ είχε σπουδαία στιγμή στο 50ο λεπτό με τον Καγκάβα, μετά από γύρισμα του Ρόις, που έστειλε την προβολή του, να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι του Μπενάλιο και να φύγει έξω. Στο 65΄ η Βόλφσμπουργκ σε άλλη μια εξαιρετική αντεπίθεση, με τον Ντοστ να πασάρει στον Καλιγκιούρι, ο Λάνγκερακ απέκρουσε δύσκολα με το δεξί χέρι σε κόρνερ. Ο Κλοπ έριξε στο ματς τους Κούμπα και Πίστσεκ, στην προσπάθεια του ν’ αλλάξει κάτι στο ματς. Στο 71΄ο Μικχταριάν σούταρε αλλά ο Μπενάλιο είχε απάντηση, όπως είχε απάντηση ο Ελβετός πορτιέρο και στο σουτ του Καγκάβα στο 80’. Στο 87’ ο Ομπαμεγιάνγκ είχε καλή εκτέλεση φάουλ, όμως ο Μπενάλιο για να μια ακόμα φορά πετάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ.Τελευταία καλή προσπάθεια για τους Βεστφαλούς, το μακρινό σουτ του Μικχταριάν που έφυγε λίγο έξω από την εστία.

inner

Οι συνθέσεις

Ντόρτμουντ: Λάνγκερακ, Σμέλτσερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Κελ (68’ Πίστσεκ), Ντουρμ (68’ Κούμπα), Καγκάβα, Γκιντογκάν, Μικχταριάν, Ρόις (79’ Ιμόμπιλε), Ομπαμεγιάνγκ

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Κλόζε, Καλιγκιούρι (84’ Τρας), Βιεϊρίνια, Πέρισιτς (74’ Γκιλαβογκί), Ντοστ, Ντε Μπρόινε, Λουίζ Γκουστάβο, Νάλντο, Άρνολντ (81’ Σούρλε), Ροντρίγκεζ

Το 1-0 του Ομπαμεγιάνγκ



Το 1-1 του Λουίζ Γκουστάβο


Το 1-2 του Ντε Μπρόινε


Το 1-3 του Ντοστ



Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x