Αγγλία

Το... μαγικό 2017 του Χάρι Κέιν

Το έκανε το θαύμα του! Στο τελευταίο παιχνίδι της Τότεναμ για το 2017, ο Χάρι Κέιν πέτυχε τρία γκολ για να γίνει πλέον ο κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη για το έτος που αποχωρεί σε λίγες μέρες.

Στο 5-2 επί της Σαουθάμπτον, στο πλαίσιο της Boxing Day της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, ξεπέρασε τον Λιονέλ Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ στα εγχώρια, έφτασε σε επίδοση που όμοιά της είχε να σημειωθεί από το 1995 και τον Άλαν Σίρερ, σε πολύ διαφορετικές εποχές και δεδομένα για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ο Χάρι Κέιν έκλεισε το ημερολογιακό έτος με 56 τέρματα (49 με τα «σπιρούνια» και 7 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του) σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 52 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο αλλά και αυτό των εθνικών ομάδων, όντας εκείνος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στην πρόκριση της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, το καλοκαίρι του 2018.

Πέτυχε το μοναδικό γκολ των «τριών λιονταριών» στο παιχνίδι του «Γουέμπλεϊ» απέναντι στη Σλοβενία, στις 5 του Οκτώβρη, για να εξασφαλίσει η ομάδα του Σάουθγκεϊτ και τυπικά την παρουσία της στο προσεχές Μουντιάλ, ενώ, τρεις μέρες αργότερα, στην αναμέτρηση διαδικαστικού χαρακτήρα κόντρα στη Λιθουανία, φρόντισε ώστε οι Άγγλοι να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη φάση των προκριματικών της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Ακόμα κι όταν τέθηκε θέμα διαφοράς τερμάτων προτού σημειωθούν οι δύο τελευταίες νίκες, το γκολ του Κέιν στη Σκωτία, στο ισόπαλο 2-2 της Γλασκώβης που διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, ο Κέιν και τότε είχε πάρει ρόλο πρωταγωνιστή.

Με το δεξί πόδι πέτυχε τα 33 από τα συνολικά 56 τέρματά του μέσα στο 2017, με το αριστερό σκόραρε 17 φορές, ενώ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 6 φορές.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x