Κύπελλο Ελλάδας

Το ματς ταιριάζει πιο πολύ στον Χασάν

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον λόγο που ενδείκνυται η συμμετοχή του Χασάν στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Ξάνθη.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί αύριο την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη, στην ρεβάνς του 0-0 για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος και το ζητούμενο φυσικά για τους ερυθρόλευκους είναι η πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Είναι προφανές πως οι Πειραιώτες έχουν το πιο δύσκολο έργο απ’ όλους τους μεγάλους. Και είναι σίγουρο πως οι παίκτες του θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μεγάλη «μάχη» αύριο στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περιμένει έναν αντίπαλο-καμικάζι που θα δώσει το 100% για να πάρει την πρόκριση. Αυτό σημαίνει ότι οι Πειραιώτες θα χρειαστεί να μπουν στο ματς και να «μασάνε σίδερα» κι αν δεν το κάνουν τότε θα δυσκολέψουν την προσπάθεια τους για πρόκριση στην οκτάδα.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε και κάποια στοιχεία που αφορούν το παιχνίδι και ένα από αυτά έχει να κάνει με την θέση του σέντερ φορ. Από την στιγμή λοιπόν που ο Μαρτίνς ζητά από τους παίκτες του να πιέσουν από το πρώτο λεπτό την άμυνα της Ξάνθης, ίσως είναι προτιμότερη η επιλογή του Χασάν για την κορυφή της επίθεσης.

Να παίξουν δηλαδή οι ερυθρόλευκοι με βασικό τον Αιγύπτιο στράικερ ώστε να γεμίσουν την περιοχή της αντιπάλου τους. Είναι μια σκέψη αυτή από τον προπονητή του Ολυμπιακού κι έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά θα επιλέξει ο Μαρτίνς τον Χασάν για το βασικό σχήμα της ομάδας του.

Ο Γκερέρο ήταν βασικός στα τελευταία παιχνίδια και είχε καλή απόδοση στο ματς με τον Λεβαδειακό, αλλά απέναντι στον ΠΑΣ δεν μπόρεσε να βοηθήσει κι αυτό είναι κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Όποιες κι αν είναι πάντως οι επιλογές του Πορτογάλου προπονητή ένα είναι ξεκάθαρο. Ότι μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού θα έχει ο βαθμός συγκέντρωσης των παικτών της πειραϊκής ομάδας και ο τρόπος που θα μπουν στο παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι.

Οι Πειραιώτες είναι υποχρεωμένοι να δείξουν μεγάλη προσοχή και ν’ αποφύγουν τα λάθη που έγιναν στα Γιάννινα. Είναι επίσης σημαντικό για την ομάδα του λιμανιού να προσέξει τις αντεπιθέσεις που θα προσπαθήσει να βγάλει η Ξάνθη, παίζοντας με βαθιές μπαλιές για να βγάλει κόντρες στην πλάτη της άμυνας των ερυθρόλευκων. Κι όταν το πρώτο ματς έχει λήξει 0-0 τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό θα είναι για τον Ολυμπιακό να μην δεχθεί γκολ στο αυριανό παιχνίδι.

Είναι κι αυτό ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στο οποίο πρέπει να δώσουν μεγάλη βαρύτητα οι παίκτες του Ολυμπιακού, στην προσπάθεια τους να πάρουν την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x