Stoiximan Super League

Το μεγάλο comeback του Νίνη

Όταν βάζεις το κεφάλι κάτω, κλείνεις τα αυτιά και δουλεύεις, δικαιώνεσαι. Μετά από μια «κακή» τριετία, ο Σωτήρης Νίνης δείχνει έτοιμος για μια... νέα καριέρα, αρπάζοντας την ευκαιρία του Παναθηναϊκού.

Αποκτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο ως ένα μεγάλο -αγωνιστικά- στοίχημα, με ουσιαστικά... μηδέν οικονομικό ρίσκο. Και ήδη μετά από λίγους μήνες, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος που επανέφερε τον Σωτήρη Νίνη στην «οικογένειά» του, αφού ο 25χρονος πλέον μεσοεπιθετικός δείχνει αναγεννημένος και έτοιμος να προσφέρει πολύτιμες και ποιοτικές λύσεις.

Ουδείς αμφέβαλλε για την μπάλα που ξέρει. Το θέμα ήταν αν μπορούσε να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο μετά από περίπου τρία χρόνια (όταν έφυγε απ' την Ελλάδα για το βήμα στο εξωτερικό και την Πάρμα) όπου ταλαιπωρήθηκε από διάφορες συγκυρίες και ουσιαστικά... τον πήγαν πίσω.

Με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο δείχνει όμως εκείνον... τον πιτσιρικά που όλοι πίστευαν πως θα αφήσει εποχή. Που έκανε την άμυνα της Ρόμα σμπαράλια, που έσπαγε το ένα ρεκόρ πίσω απ' το άλλο.

Αποκορύφωμα η χθεσινή του εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο. Ηγετική παρουσία στα χαφ, οργανωτής του Παναθηναϊκού, δίψα για ποδόσφαιρο και διάκριση με την ομάδα της καρδιάς του, τρεξίματα και ξεπέταγμα που δεν θυμίζουν σε τίποτα τον «βαρύ» Νίνη των τελευταίων τριών χρόνων. Απ' αυτόν ξεκινούσε όλο το παιχνίδι, έχει μοιράσει τρεις μπαλιές για γκολ (έγινε η μία). Στη φάση του πρώτου τέρματος, τόσο η κίνησή του, όσο και η ασίστ με το μυτάκι στον Μπεργκ είναι... άλλου επιπέδου. Αν είχε γίνει στο εξωτερικό, αν είχε γίνει από Μέσι ή Κριστιάνο, θα μνημονεύαμε για καιρό.

Ο Νίνης ήρθε και... κόλλησε γρήγορα με το τριφύλλι. Οι δύο πλευρές γνωρίζονται όσο τίποτα, εμπιστεύονται η μία την άλλη και αυτή η «σχέση» αποδεικνύεται ευεργετική. Κι όσο παίρνει λεπτά στα πόδια του, ο 25χρονος άσος παρουσιάζεται όλο και καλύτερος. Σάμπως στην Τρίπολη, στην τεσσάρα, πριν λίγες μέρες δεν ήταν εκ των κορυφαίων; Είναι ο παίκτης που έλειπε απ' τους πράσινους. Οργανώνει, βλέπει ανοιχτό γήπεδο, παίζει κάθετο και απλό ποδόσφαιρο, είναι... γνήσιο δεκάρι και δείχνει πως μπορεί να εκμεταλλευτεί όσο τίποτα το «δολοφονικό» ένστικτο του Μπεργκ στην επίθεση (όπως κάποτε με τον Σισέ).

Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, ο Αναστασίου τον βάζει βασικό. Και είναι αυτό που δήλωσε και ο Έλληνας κόουτς. «Ο Σωτήρης δουλεύει και ανταμείβεται». Και πλέον μπορούμε να πούμε πως αυτό δεν το βλέπει μόνο ο ίδιος στις προπονήσεις, αλλά κι εμείς στους αγώνες. Ο άλλοτε... Σωτηράκης έχει δουλέψει πολύ, έχει βελτιώσει κατά πολύ τη φυσική του κατάσταση και δείχνει άλλος άνθρωπος. Το πρώτο «καλό» δείγμα το 'χε δώσει σε εκείνο το εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ (τον Φεβρουάριο), όταν είχε περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος και ανέβασε όλη την ομάδα (για να έρθει η ανατροπή).

Οι πρόσφατες εμφανίσεις του, απλώς επιβεβαιώνουν την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται και διαψεύδει όλους όσους τον θεωρούσαν «τελειωμένο». Στο χέρι του είναι να συνεχίσει έτσι, σε ένα περιβάλλον που τον εμπιστεύεται και τον πιστεύει, προκειμένου να κάνει μια... δεύτερη καριέρα. Δείχνει διψασμένος για ποδόσφαιρο, η ποιότητα... ξεχειλίζει κι αν συνεχίσει έτσι μπορεί να διαγράψει δια παντός τα «μαύρα σύννεφα» των προηγούμενων χρόνων (και μαζί του φυσικά να κερδίσει ο Παναθηναϊκός που σε ένα... δικό του παιδί, έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία).

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x