Stoiximan Super League

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για το μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού συγκριτικά με τους υπόλοιπους διεκδικητές του φετινού τίτλου.

Ο Τάκης Λεμονής είχε πει στους παίκτες του, λίγες μέρες μετά την επιστροφή του στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδος, πως στόχος των “ερυθρόλευκων” είναι να βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τον Ιανουάριο. Οι Πειραιώτες είναι αυτή τη στιγμή έναν πόντο πίσω από την Ένωση και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Ολυμπιακός έχει τις δυνατότητες να πετύχει το συγκεκριμένο στόχο.
Ήταν επίσης πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των “ερυθρόλευκων”, ότι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την γκέλα του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, αφήνοντας πίσω τους τον “δικέφαλο” του Βορρά.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ένα στοιχείο που δεν περνά απαρατήρητο και μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό, είναι ότι έχει στην έδρα του τα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, κυρίως αυτό ενάντια στους “κιτρινόμαυρους”. Οι “ερυθρόλευκοι” κέρδισαν πολύ εύκολα την Ένωση στα δυο τελευταία ματς πρωταθλήματος κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα λέει πολλά.

Κι όταν ο Ολυμπιακός παραμένει σε απόσταση “βολής” ένα βαθμό μακριά απ' την κορυφή, τότε οι Πειραιώτες έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν το στόχο τους, την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για τους πρωταθλητές, είναι να πετύχουν το απόλυτο μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου. Απομένουν τρία παιχνίδια με Απόλλωνα (εντός έδρας), Παναιτωλικό (εκτός) και ΠΑΣ (εντός) που ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει εννιά βαθμούς.
Ήδη οι πρωταθλητές σημείωσαν τρεις νίκες στα ματς με Πλατανιά, Λεβαδειακό και Κέρκυρα και ο Λεμονής περιμένει ανάλογη συνέχεια.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος περιμένει πολλά και από παίκτες που δεν είχαν προσφέρει μέχρι στιγμής τ΄ αναμενόμενα, όπως για παράδειγμα ο Ούρος Τζούρτζεβιτς. Ο Σέρβος πέτυχε γκολ στην Κέρκυρα και όλοι στου Ρέντη εκτιμούν πως αυτό θα τον βοηθήσει στη συνέχεια, ενώ επιστρέφει και ο Μπεν.

Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός πρέπει να παρουσιάσει καλύτερη αμυντική λειτουργία στη συνέχεια του πρωταθλήματος κι αυτό είναι ένα θέμα που σίγουρα απασχολεί τον προπονητή του. Ο Λεμονής είδε και στην Κέρκυρα ότι οι “ερυθρόλευκοι” είχαν προβλήματα στα μετόπισθεν κι αυτό είναι ένα ζήτημα πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψει στου Ρέντη ο προπονητής των “ερυθρόλευκων”.

Γιατί ναι μεν οι πρωταθλητές κατάφεραν ν΄ανατρέψουν την κατάσταση στην Κέρκυρα, απ' την άλλη πλευρά όμως θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στα προβλήματα που αντιμετώπισαν. Κι αυτό είναι ένα θέμα που είχε βέβαια να κάνει και μ' επιλογές του Λεμονή, στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού. Επιλογές που σίγουρα δεν αποδείχθηκαν σωστές, σε αντίθεση με τις αλλαγές του Έλληνα τεχνικού, που βοήθησαν τους “ερυθρόλευκους”.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x