Stoiximan Super League

Το μεγάλο «πρέπει» για τον Σίλβα

Ο Μάρκο Σίλβα γνωρίζει πολύ καλά ότι στη διαδικασία των προκριματικών του καλοκαιριού υπάρχει ένα μεγάλο «πρέπει» που περιγράφει την αναγκαιότητα πρόκρισης του Ολυμπιακού στους ομίλους.

Η απώλεια του Κυπέλλου ήταν σίγουρα μια εξέλιξη που δεν άρεσε σε κανέναν στο μεγάλο λιμάνι. Πως θα μπορούσε άλλωστε να αισθάνεται κάποιος ερυθρόλευκος ικανοποίηση μετά την ήττα απ' την ΑΕΚ; Αδύνατον.

Ωστόσο δεν υπήρξε (όπως ενδεχομένως να περίμεναν κάποιοι) «μουρμούρα» για τον Μάρκο Σίλβα και η λογική λέει ότι η επόμενη σεζόν θα είναι καλύτερη, τόσο για τον Ολυμπιακό και την αγωνιστική εικόνα των πρωταθλητών, όσο και για τον Πορτογάλο προπονητή και τη δική του πορεία.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αυτό έχει δείξει το παρελθόν, όχι μόνο σε ότι αφορά την ομάδα του Πειραιά αλλά γενικότερα και στο μεγάλο λιμάνι ευελπιστούν ότι ο νεαρός προπονητής θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει καλύτερο έργο την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Ασφαλώς και οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες τη νέα χρονιά για τον Μάρκο Σίλβα και πρώτα απ' όλα ο 39χρονος τεχνικός γνωρίζει ότι έχει μπροστά του μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Να πάρει ο Ολυμπιακός την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό επειδή οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν συνηθίσει τη συγκεκριμένη διαδικασία. Το αντίθετο μάλιστα, είχαν εξασφαλισμένη την παρουσία τους στους ομίλους ως πρωταθλητές Ελλάδος.

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον Σίλβα, που ανήκουν στο περιβάλλον του Πορτογάλου τεχνικού ξέρουν ότι αυτό που θεωρεί πιο δύσκολο απ' όλα ο νεαρός τεχνικός είναι η πρόκριση στους ομίλους.

Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει ως φαβορί, θα έχει το καλύτερο ρόστερ και στη διάρκεια μιας χρονιάς είναι πιο εύκολο να καλύψεις μια ή δυο γκέλες. Το φετινό όμως καλοκαίρι δεν επιτρέπονται γκέλες για την ομάδα του Πειραιά και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο 39χρονος τεχνικός των πρωταθλητών.

Ο Μάρκο Σίλβα γνωρίζει πολύ καλά ότι στη διαδικασία των προκριματικών του καλοκαιριού υπάρχει ένα μεγάλο «πρέπει» που περιγράφει την αναγκαιότητα πρόκρισης των «ερυθρόλευκων» στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη, σε επίπεδο συλλόγων.

Ο Σίλβα κατανοεί πως έχει μπροστά του ένα δύσκολο «τεστ» που αν όμως το περάσει με επιτυχία, θα έχει τη δυνατότητα και την ευχέρεια χρόνου, να δουλέψει με άνεση την ομάδα του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται αυτές τις μέρες στην πατρίδα του αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν ασχολείται με τις μεταγραφικές κινήσεις των Πειραιωτών. Ο τεχνικός της ομάδας του λιμανιού έχει συζητήσει με τη διοίκηση και οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει πως οι περισσότερες μεταγραφικές κινήσεις πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τις 15 Ιουλίου και αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον του Πορτογάλου προπονητή είναι στραμμένο στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x