Stoiximan Super League

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν η νοοτροπία

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και τα λάθη που πρέπει να διορθωθούν για τη δύσκολη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να νικήσει τον Αστέρα και άφησε δύο βαθμούς στην Τρίπολη, δίνοντας το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να τον προσπεράσεις στη βαθμολογία. Πολλά μπορεί να πει κάποιος για λάθη, για κινήσεις από πλευράς Γκαρθία που δεν αποδείχθηκαν σωστές, ακόμα και για την αλλαγή διάταξης που αποφάσισε ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Γκαρθία είναι όμως πολύ λίγο καιρό στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» κι αυτό είναι ένα ελαφρυντικό για τον Ισπανό. Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν το συγκεκριμένο ματς οι παίκτες του Ολυμπιακού. Κι αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του λιμανιού, ανεξάρτητα με το αν ο 44χρονος τεχνικός έκανε σωστές επιλογές στη βασική εντεκάδα των «ερυθρόλευκων».

Τέτοια παιχνίδια θέλουν δύναμη και το 100% από κάθε παίκτη στις προσωπικές μονομαχίες κι αυτό ήταν ένα στοιχείο που το είχε μόνο ο Αστέρας στο χθεσινό παιχνίδι. Γιατί δεν το είχε ο Ολυμπιακός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ανάλυσης του παιχνιδιού αλλά είναι επίσης σίγουρο πως ο Γκαρθία θα πρέπει να μιλήσει στους παίκτες του.

Το μεγάλο πρόβλημα των πειραιωτών στο χθεσινό ματς ήταν η κούραση και ο εκνευρισμός που έβγαλαν οι δύο μέσοι του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν δεν υπήρχε στο γήπεδο ο Οτζίτζα. Ο Ρομαό ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ματς καθώς η κόπωση ήταν μεγάλη. Η κούραση έφερε νεύρα και η απογοητευτική εικόνα του Τογκολέζου επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού.

Μπορεί εύκολα να ισχυριστεί κάποιος ότι η απόφαση του Γκαρθία να αλλάξει διάταξη η ομάδα του και να ξεκινήσει με 4-4-2, προκάλεσε σύγχυση στους «ερυθρόλευκους». Ήταν ένα λάθος του Ισπανού γιατί η συγκεκριμένη επιλογή αφορούσε ένα δύσκολο αντίπαλο και μια δύσκολη έδρα. Ωστόσο το θέμα της νοοτροπίας πολλών παικτών του Ολυμπιακού είναι πολύ πιο σημαντικό από τα λάθη που έκανε ο Ισπανός τεχνικός.

Ο ίδιος άλλωστε παραδέχθηκε στις δηλώσεις του πως έκανε λάθος, αναγνωρίζοντας πως ορισμένες επιλογές δεν του βγήκαν. Η νοοτροπία όμως που είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο ματς ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομάδα του λιμανιού. Ο Γκαρθία έκανε την αυτοκριτική του και μάλιστα δημόσια. Καλό θα είναι να κάνουν και οι παίκτες του Ολυμπιακού την δική τους, για την εικόνα που παρουσίασαν στο παιχνίδι με τον Αστέρα. Αν το πράξουν, μόνο κερδισμένοι θα είναι για το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Το θέμα είναι να καταλάβουν οι παίκτες του Ολυμπιακού τι δεν έκαναν σωστά στην Τρίπολη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x