Europa League

Το μέταλλο της ΑΕΚ δοκιμάζεται από κόπωση και απώλειες

Ο τρόπος που η ΑΕΚ απέφυγε την ήττα σε ένα ματς που έμοιαζε να στραβώνει ολοκληρωτικά κατέδειξε ξανά το μέταλλο της ομάδας. Όμως η κόπωση και τα προβλήματα συσσωρεύονται εν όψει Αστέρα.

Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει δύο φορές από την κόλαση. Κι αν με τον Ολυμπιακό η ολοκληρωτική ανατροπή του 0-2 σε 3-2 απέφερε το +5 στο πρωτάθλημα, η χθεσινή ισοφάριση της Αούστρια σε 2-2 μπορεί να μη χάρισε το πολυπόθητο τρίποντο, αλλά διατηρεί την «Ένωση» σε τροχιά πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Πάνω από όλα, δε, κατέδειξε πως φέτος οι «κιτρινόμαυροι» έχουν χαρακτήρα και μέταλλο μεγάλης ομάδας που δεν καταθέτει τα όπλα, ακόμη κι όταν ένα παιχνίδι σαν το χθεσινό δείχνει να «στραβώνει». Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ είχαν 23 τελικές προσπάθειες, 11 εξ αυτών στην εστία και έχασαν 10 μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι να σώσουν το βαθμό στο 90’.

Αν, πάντως, κάτι έγινε χθες περισσότερο εμφανές από ποτέ άλλοτε τη φετινή σεζόν, είναι πως υπάρχει κόπωση στους παίκτες που τραβούν το περισσότερο κουπί στους αγώνες της ομάδας. Αυτή εκδηλώνεται από μυϊκούς τραυματισμούς, όπως των Σιμόες την Κυριακή ή του Τσόσιτς χθες ή με την έλλειψη φρεσκάδας στο παιχνίδι σημαντικών ατού της ομάδας, όπως ο Χριστοδουλόπουλος.

Είναι ενδεικτικό πως πριν καν βγει ο Οκτώβριος βασικά «κλειδιά» της ΑΕΚ είναι ήδη επιβαρημένα με πολλά παιχνίδια. Ενδεικτικά ο Πέτρος Μάνταλος έχει παίξει σε όλα τα ματς, 12 συνολικά, μετρώντας 921 λεπτά στο χορτάρι, ο Ούρος Τσόσιτς σε 11 ματς (914 λεπτά), ο Γιάκομπ Γιόχανσον σε 11 ματς (856 λεπτά), ο Μάρκο Λιβάγια σε 11 ματς (734 λεπτά), ο Όγκνιεν Βράνιες σε 10 ματς (900 λεπτά), ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος σε 10 ματς (605 λεπτά) όντας μάλιστα τιμωρημένος τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Super League και ο Μιχάλης Μπακάκης σε 9 ματς (810 λεπτά).

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει τη δυνατότητα μεγάλου rotation, καθώς στην άμυνα είχε να αντιμετωπίσει τους τραυματισμούς των Τσιγκρίνσκι και Λαμπρόπουλου, στα άκρα της άμυνας αυτόν του Λόπες (με τον Βινίσιους να μην είναι στο ίδιο επίπεδο και να μην έχει δηλωθεί στην UEFA), στον άξονα ο Κονέ που θα μπορούσε να δώσει πολλές λύσεις είναι ανέτοιμος, ενώ για την κορυφή της επίθεσης ο Γιακουμάκης ταλαιπωρείται καιρό με διάφορα προβλήματα.

Το παρήγορο για τον Ανδαλουσιανό προπονητή είναι πως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος αναμένεται σταδιακά όλοι οι τραυματίες να επανέλθουν. Το άσχημο, από την άλλη, είναι πως για τον δύσκολο αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη την Κυριακή εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Σιμόες και Τσόσιτς (ο δεύτερος είναι και τιμωρημένος), οι ανέτοιμοι Κονέ, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι και Γιακουμάκης, ενώ αμφίβολοι οι Λόπες και Κλωναρίδης περιορίζοντας τις επιλογές και τη δυνατότητα φρεσκαρίσματος της σύνθεσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x