Champions League

Το όνειρο έγινε εφιάλτης για την Μπεσίκτας!

Ονειρευόταν πρόκριση, χάνει ΚΑΙ τον ύπνο της! Σε μια βραδιά «εφιάλτη», η Μπεσίκτας, που τελείωσε με 9… διαλύθηκε 6-0 από την αδιάφορη -και… προκλητική- Ντιναμό στο Κίεβο και θα συνεχίσει στο Europa.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, «έβλεπε» πρόκριση στους «16» του Champions League.

Τελικά, θα… βλέπει για καιρό εφιάλτες!

Η Μπεσίκτας πήγε στο Κίεβο, προκειμένου να… τσεκάρει, απέναντι στην αδιάφορη -και χωρίς νίκη- Ντιναμό, το «εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Και αυτό που βίωσε, στην παγωμένη ουκρανική πρωτεύουσα, ήταν μία από τις χειρότερες βραδιές της ιστορίας της, χάνοντας με το απίστευτο 6-0!

Οι Ουκρανοί, μόνο αδιάφοροι δεν «κατέβηκαν» στην αναμέτρηση, και «πιάνοντας» τους φιλοξενούμενους από τον λαιμό, είχαν φτάσει, ήδη, από το πρώτο ημίχρονο, σε σκορ… συντριβής, 4-0, «αναγκάζοντας» τον γκολκίπερ της Μπεσίκτας, Φάμπρι, να ξεσπάσει σε κλάματα, σε μια συγκλονιστική στιγμή!

Ουσιαστικά, το παιχνίδι τελείωσε με τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου… Έχοντας κάνει από το 9’ το 1-0, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 28’, με τον διαιτητή Τόμπσον να βλέπει παράβαση στο πέσιμο του Γκονζάλες, στη «μονομαχία» του με τον Μπεκ, και να δείχνει την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα στον τελευταίο. Ο Γιαρμολένκο, που είχε δώσει την ασίστ για το πρώτο γκολ της ομάδας του Ρεμπρόφ, δεν αστόχησε από τα 11 βήματα και οι Τούρκοι κατέρρευσαν… Μόλις δύο λεπτά αργότερα, δε, ο Μπουγιάλσκι, με έξοχο πλασέ έξω από την περιοχή, «έγραψε» το 3-0, ενώ το… καρέ του πρώτου 45λέπτου συμπλήρωσε ο Γκονζάλες στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την Μπεσίκτας, καθώς, μετά την ανόητη (κλώτσησε νευριασμένος την μπάλα) αποβολή ΚΑΙ του Αμπουμπακάρ, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έμεινε με 9. Από εκεί και πέρα, η Ντιναμό Κιέβου… έστησε πάρτι -δίχως να σεβαστεί το αριθμητικό μειονέκτημα της αντιπάλου της, κάτι που εξόργισε αρκετούς στο Twitter… Στο 60’, λοιπόν, ο Σίντορτσουκ, έπειτα από κόντρα, έκανε το 5-0 και στο 77’, ο Ζούνιορ Μοράες διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αν και το τελευταίο γκολ κακώς μέτρησε, καθώς ο σκόρερ ήταν… κάνα μέτρο οφσάιντ.

Έτσι, η Ντιναμό Κιέβου αποχαιρέτησε την Ευρώπη με μια εμφατική νίκη και έγινε, μάλιστα, η πρώτη ομάδα που τερματίζει τελευταία στον όμιλό της στο Champions League και επικρατεί 6-0 αντιπάλου! Όσο για την Μπεσίκτας, συνεχίζει, με πολύ βαριά καρδιά, στο Europa League…



Τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής

Ντιναμό Κιέβου-Μπεσίκτας 6-0
(9’ Μπεσιεντίν, 30’ πεν. Γιαρμολένκο, 32’ Μπουγιάλσκι, 45’+3’ Γκονζάλες, 60’ Σίντορτσουκ, 77’ Μοράες)

Μπενφίκα-Νάπολι 1-2
(87’ Χιμένες - 60’ Καγιεχόν, 79’ Μέρτενς)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Νάπολι 11 (11-8)
Μπενφίκα 8 (10-10)
Μπεσίκτας 7 (9-14)
Ντιναμό Κιέβου 5 (8-6)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x