Stoiximan Super League

Το παρασκήνιο πίσω από την απόλυση του Άκη Μάντζιου

Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης είχε δώσει μια ευκαιρία στον Άκη Μάντζιο να το… αλλάξει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το κατάφερε στο εν λόγω ματς αλλά η ήττα από τον Πλατανιά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!

Ο Άκης Μάντζιος πλήρωσε τα… σπασμένα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι κακές εμφανίσεις στα ματς με Πανιώνιο, Πλατανιά και κυρίως η ήττα από τους Κρητικούς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως ο 48χρονος τεχνικός κρινόταν σε κάθε παιχνίδι!

Το πρόγραμμα του Απόλλωνα ήταν εξ αρχής δύσκολο. Είχε δύο σερί εκτός έδρας ματς με Ατρόμητο και Πανιώνιο. Στο πρώτο πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, στο δεύτερο έχασε με κάτω τα χέρια. Εκεί άρχισαν και οι πρώτες σκέψεις για απομάκρυνση του Έλληνα τεχνικού. Ο ιδιοκτήτης της Ελαφράς Ταξιαρχίας, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, σε συζητήσεις με ανθρώπους από το κοντινό του περιβάλλον είχε εκφράσει την απογοήτευσή του για την εικόνα της ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά «του έχω φέρει τόσους παίκτες, δεν είναι εικόνα ομάδας αυτή».

Δεν θέλησε, όμως, να πάρει κάποια απόφαση εν θερμώ και αφού το ξανασκέφτηκε, αποφάσισε να του δώσει χρόνο να δουλέψει στην διακοπή (λόγω των εθνικών ομάδων) και ουσιαστικά να του δώσει μία ευκαιρία στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ενδιάμεσα, είχαν εξεταστεί ορισμένες περιπτώσεις, πάντως, όπως αυτές των Μαντζουράκη, Ελευθερόπουλου και Αναστασιάδη.

Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, λοιπόν, ο Μάντζιος με εξαιρετικό κοουτσάρισμα έδειξε πως μπορεί να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο αλλά μάλλον αυτό δεν έφτανε! Οι διαδοχικές ήττες από Παναθηναϊκό εκτός έδρας και Πλατανιά εντός, όμως, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Και αν στο ματς με τους «πράσινους» η ήττα ήταν εντός προγράμματος, αυτή με τους Κρητικούς δεν έπρεπε να έρθει!

Είχε έρθει μία ακόμη ήττα στο Κύπελλο, ξανά από τον Πλατανιά και τα περιθώρια στένευαν για τον 48χρονο. Ουσιαστικά, η απόφαση για την αποχώρησή του πάρθηκε στο ημίχρονο του ματς με τους «ερυθρόλευκους». Εφόσον δεν γύριζε το εναντίον του 1-0, ο Μάντζιος θα έφευγε. Όπως και έγινε. Αφού συμβουλεύτηκε μετά το τέλος του ματς και τον Γιώργο Κασναφέρη, ο Μονεμβασιώτης είχε συνάντηση με τον Έλληνα προπονητή και του ανακοίνωσε πως οι δρόμοι τους θα χωρίσουν.

Τον ευχαρίστησε για την συνεργασία τους και για το γεγονός πως με τον ίδιο στο «τιμόνι» ο Απόλλων επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία, ωστόσο του ανέφερε πως χρειάζεται ένα… ηλεκτροσόκ στην ομάδα αλλά και να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες. Φυσικά, ρυθμίστηκε και το ποσό της αποζημίωσης που θα πάρει ο 48χρονος (καθώς είχε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν), με το ποσό να αγγίζει τις 25 χιλιάδες ευρώ.

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x