Stoiximan Super League

Το παρασκήνιο της απόφασης για αναστολή και η λογική που απαιτείται

Αναλυτικό ρεπορτάζ του ΣΠΟΡ FM για το τι οδήγησε στην απόφαση της ΕΠΟ για αναστολή προσφυγών.

Σε μια εποχή πρωτόγνωρη σε κάθε τομέα της ζωής, έτσι και στο ποδόσφαιρο, γίνεται μια προσπάθεια απ' όλους, προκειμένου το οικοδόμημα να παραμείνει στέρεο και άπαντες (διοργάνωση, ομάδες, ποδοσφαιριστές) να βγουν απ' αυτό με τις λιγότερες οικονομικά απώλειες.

Άλλωστε, τα όσα συμβαίνουν και η αναστολή στη δράση είναι δεδομένο ότι θα αφήσει τα "σημάδια" του.

Ωστόσο, τα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα έχουν ένα μεγάλο στόχο: Το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε κάθε επίπεδο, να έχει τη λιγότερη... χασούρα "αύριο".

Στο πλαίσιο αυτό, θυμίζουμε, η Λίγκα στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του working group αποφάσισε να δώσει εντολή σε διεθνή ελεγκτικό οίκο για την τεχνοκρατική καταγραφή των οικονομικών συνεπειών που τα μέτρα κατά της πανδημίας έχουν ήδη επιφέρει και ενδέχεται να επιφέρουν στο μέλλον, στην οικονομία του πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας και των ΠΑΕ-μελών της.

Ταυτόχρονα, όπως έγινε γνωστό η ΕΠΟ αποφάσισε την αναστολή προσφυγών μέχρι τις 30 Ιουνίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος σε όλους μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Ο ΣΠΟΡ FM 94,6 είναι σε θέση να γνωρίζει, με βάση το ρεπορτάζ που έκανε, ότι η ομοσπονδία πήρε την παραπάνω απόφαση, αφού είχε προηγηθεί μια πράξη από τη νομική υπηρεσία του ΠΣΑΠ, που προκάλεσε τις αντιδράσεις, αλλά και απορίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα της Super League δέχθηκε όχληση από τη νομική υπηρεσία του πανελλήνιου συνδέσμου αμειβομένων ποδοσφαιριστών, για υπόθεση προσφυγής, γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια τόσο στους συλλόγους, όσο και στην ΕΠΟ.

Κι αυτό διότι σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη με τις ΠΑΕ να ψάχνουν τη φόρμουλα, ώστε να προστατεύσουν το προϊόν και τους αθλητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η νομική υπηρεσία του ΠΣΑΠ λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο.

Ακολούθως, μετά την απόφαση της ΕΠΟ για αναστολή, ο Σύνδεσμος εξέδωσε ανακοίνωση "επιθετική" κατά της ομοσπονδίας, κάνοντας λόγο για "ποδοσφαιρικό πραξικόπημα"!

Καταλαβαίνει κανείς ότι σε μια εποχή που δε λειτουργεί σχεδόν τίποτα, πόσο μάλλον σε θέματα δικαιοσύνης και εκδικάσεων, το να ζητάς να προχωρήσουν κανονικά οι προσφυγές, δίχως την παραμικρή αναστολή, είναι μια πράξη που προκαλεί έκπληξη!

Φυσικά και οι ποδοσφαιριστές, όπως ο κάθε εργαζόμενος, έχουν τα δικαιώματά τους και οφείλουν να τα διεκδικούν. Όμως, σε αυτή τη συγκυρία δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο για τους λόγους που αναφέραμε.

Θα πρέπει και η πλευρά του ΠΣΑΠ να κατανοήσει ότι το ποδόσφαιρο και οι ομάδες (κυρίως αυτές των μεσαίων και χαμηλών βαθμολογικά στρωμάτων που αντιμετωπίζουν και τα πιο σοβαρά οικονομικά προβλήματα), δεν είναι εκτός κοινωνίας, ούτε φυσικά μπορούν τα πάντα να λειτουργήσουν τώρα, τη στιγμή που τα υπόλοιπα στη χώρα... υπολειτουργούν.

Ας τεθούν σε εφαρμογή όλα τα πλάνα που χαράζονται από τη Super League, ας παρθούν οι αποφάσεις, ας ξεπεράσει η χώρα τα όσα συμβαίνουν με τον κορωνοϊό και στη συνέχεια όλα μπορούν να γίνουν. Έτσι και η εκδίκαση των προσφυγών.

Αυτές τις ώρες, ας επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x