Stoiximan Super League

Το πιο σημαντικό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος αναλύει τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό ο αγώνας της Κυριακής με τον Ατρόμητο, πριν τα μεγάλα ματς με Μπεσίκτας και Παναθηναϊκό.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το απόγευμα της Κυριακής τον Ατρόμητο στο “Καραϊσκάκη” και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κάτι...παραπάνω από δύσκολο για την ομάδα του λιμανιού. Πρώτα απ' όλα δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος ότι η ομάδα του Περιστερίου βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό κάθε χρόνο, όχι μόνο στα ματς που γίνονται στην έδρα του Ατρομήτου αλλά και στο Φάληρο.

Είναι επίσης πολύ πρόσφατο το ματς Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες στην έδρα των πρωταθλητών Ελλάδος, όταν ο Ατρόμητος είχε πάρει την ισοπαλία από τους “ερυθρόλευκους”. Βέβαια ο Ολυμπιακός έχει πλέον άλλον προπονητή κι αυτή είναι μια σημαντική διαφορά αλλά βαθμός δυσκολίας του αυριανού αγώνα παραμένει μεγάλος για τους “ερυθρόλευκους” . Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το ματς με τον Ατρόμητο είναι λίγες μέρες μετά τον πρώτο αγώνα με την Μπεσίκτας και λίγες πριν από τη ρεβάνς, μ' ότι αυτό συνεπάγεται για την κούραση των πειραιωτών αλλά και την προσήλωση τους στο παιχνίδι πρωταθλήματος.

Το πρώτο ημίχρονο του αυριανού ματς με τον Ατρόμητο είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό και στόχος των Πειραιωτών θα πρέπει να είναι ένας. Να βάλουν τις βάσεις για την επικράτηση επί του αντιπάλου τους, έτσι ώστε και ο Βασίλης Βούζας να μπορέσει κι αυτός να διαχειριστεί το ματς από τον πάγκο, σκεπτόμενος και τη ρεβάνς με την Μπεσίκτας αλλά και το ντέρμπι της μεθεπόμενης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Κανείς δε λέει φυσικά να μπει ο Ολυμπιακός για ένα ημίχρονο στο ματς και μετά να “κάτσει”, γιατί κάτι τέτοιο ενδεχομένως και να το πληρώσει. Ωστόσο οι πρωταθλητές θέλουν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, έχοντας ξεκάθαρο στόχο ν' ασκήσουν πίεση στους Περιστεριώτες. Θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να πετύχει ένα γκολ νωρίς στο ματς, γιατί αν το πετύχει θ' αναγκάσει και τον αντίπαλο του ν' αλλάξει τακτική στο παιχνίδι.

Θα είναι επίσης σημαντικό να δείξουν οι παίκτες του Ολυμπιακού μεγαλύτερη συγκέντρωση στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά και του δευτέρου μέρους, καθώς στα τελευταία παιχνίδια έχουν δεχθεί γκολ από έλλειψη συγκέντρωσης στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Και μια από τις ομάδες που εκμεταλλεύτηκε αυτή την αδυναμία των Πειραιωτών είναι και ο Ατρόμητος, ο οποίος είχε σκοράρει στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου στο Περιστέρι.

Ο προπονητής των Πειραιωτών, Βασίλης Βούζας αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές στη βασική εντεκάδα της ομάδας του έχοντας φυσικά στο μυαλό του και τη ρεβάνς με την Μπεσίκτας και το ζητούμενο φυσικά για τους παίκτες που θα πάρουν την ευκαιρία είναι να δώσουν το 100% απέναντι σε μια ομάδα που είναι καλή και αξιόμαχη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x