Θέμα χρόνου φαντάζει η αποχώρηση του Νεϊμάρ από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Παρά το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος αμείβεται με 35 εκατ. ευρώ τον χρόνο, έχοντας μάλιστα και την υψηλή φορολογία πληρωμένη από τη διοίκηση της Παρί, η επιθυμία του είναι να συνεχίσει την καριέρα σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και λιγότερο δυναμικό, καθώς δύο συνεχόμενες σεζόν τραυματίστηκε στο ίδιο σημείο στο δεξί του πόδι.

Βάσει των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην υπόθεση, η «Parisien» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα για την κατάσταση της υγείας του Βραζιλιάνου, βασισμένο στην έκθεση που είχε παρουσιάσει στην ομάδα, ο τότε υπεύθυνος του ιατρικού επιτελείου της Παρί, Έρικ Ρόλαντ, που το 2008 ήταν αυτός που είχε αναλάβει την επέμβαση στον Ρονάλντο, συμπατριώτη του Νεϊμάρ.

Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο διακεκριμένος επιστήμονας, ο δεξί πόδι του Νεϊμάρ είναι πολύ πιο αδύνατο από το φυσιολογικό και πιθανή νέα κατάρρευση με τραυματισμό είναι εξαιρετικά πιθανή.

Παράλληλα, στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και στο πόσο έχει επηρεαστεί ψυχολογικά ο 27χρονος από τους συνεχόμενους τραυματισμούς, γεγονός που επίσης έχει παίξει ρόλο στην απόφασή του να αποχωρήσει από το Παρίσι.