Stoiximan Super League

Το... πούλμαν του Παράσχου, η μεταγραφική ενίσχυση και το υποτιθέμενο πριμ

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ και το sportfm.gr αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού της Ελαφράς Ταξιαρχίας στο ΟΑΚΑ, το «πάρε-δώσε» του Ιανουαρίου και το υποτιθέμενο πριμ!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο ο Απόλλων Σμύρνης!

Η Ελαφρά Ταξιαρχία κατάφερε να... τσιμπήσει έναν ανέλπιστο βαθμό στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ (0-0) και πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος με έξτρα ψυχολογία.

Στο ντεμπούτο του, λοιπόν, ο Γιώργος Παράσχος έκανε ένα πολύ καλό κοουτσάρισμα, κατέβασε την ομάδα με σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς και με ξεκάθαρο σκοπό να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, πράγμα που τελικά συνέβη. Είχε σύμμαχό του την τύχη καθώς η ΑΕΚ έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Το sportfm.gr αναλύει την προσέγγιση του τεχνικού του Απόλλωνα για το εν λόγω παιχνίδι και τους παίκτες που κέρδισε από αυτό, τον μεταγραφικό σχεδιασμό για τον Γενάρη αλλά και για το υποτιθέμενο πριμ που δεν υπήρξε.

Για πρώτη φορά φέτος, η Ελαφρά Ταξιαρχία αγωνίστηκε με διάταξη 5-3-2. Ο Ντάσιος δεξί μπακ, ο Κύργιας δεξιός στόπερ, ο Μπαρτολίνι ως λίμπερο και ο Κοντοές στα αριστερά για να βοηθάει τον κακό αμυντικά Κούρο. Στον άξονα τοποθέτησε τους Παπάζογλου, Χουάρες. Δύο παίκτες με σαφώς ανασταλτικούς προσανατολισμούς, δύο κόφτες ουσιαστικά. Αμφότεροι τα πήγαν περίφημα, ήταν εξαιρετικοί αμυντικά αν και καμιά φορά το... παράκαναν και έπαιζαν με την φωτιά, ρισκάροντας να πάρουν μία δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ο πρώτος ήταν πρωταγωνιστής σε φάσεις που φωνάζει η Ένωση για πέναλτι στον Λαμπρόπουλο (σσ. σε μία εκ των οποίων φαίνεται πως έχει δίκιο).

inner
*ο Κοντοές βρίσκεται δίπλα στον Κούρο για να του δώσει βοήθειες

Ο Ανιέτε ήταν ο τρίτος του κέντρου αλλά δεν βοήθησε καθώς δεν του... πάνε τα ματς που η ομάδα του παίζει αμυντικά και δίδυμο στην επίθεση οι Αλμπάνης, Ελμπάζ. Ο Παράσχος βοήθησε, επίσης, την ομάδα του με τις αλλαγές του που ήταν στοχευμένες. Έβαλε τον Καστιγέχος αντί του Ελμπάζ, με τον έμπειρο Αργεντινό να βοηθάει στις στατικές φάσεις, να παίρνει ορισμένες μονομαχίες από τα αντίπαλα στόπερ και να κρατάει όσο πρέπει την μπάλα. Στη συνέχεια πέρασε στο ματς τον Μπιτζιμίν, θωρακίζοντας την άμυνά του και με τέταρτο στόπερ, ενώ έβαλε στο φινάλε τον Μενδρινό για να κρατήσει μπάλα.

Mεταξύ άλλων υπήρχε εντολή του έμπειρου τεχνικού να μην ανεβαίνει ψηλά η τριάδα των στόπερ όταν ο Απόλλων είχε την κατοχή καθώς η ΑΕΚ διαθέτει ταχύτατους ποδοσφαιριστές, όπως και να μην υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στην αμυντική και τη μεσαία γραμμή.

inner
*ο Κοντοές έχει ανέβει ψηλότερα και χάνει την μπάλα αλλά οι άλλοι δύο στόπερ βρίσκονται 15-20 μέτρα πίσω από την σέντρα

Μεγάλο κέρδος, πέραν του βαθμού, στο συγκεκριμένο ματς η εμφάνιση αρκετών ποδοσφαιριστών. Ο Χουάρες ήταν εξαιρετικός για ακόμα ένα ματς (μετά από αυτό με τον Ολυμπιακό), δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Απόλλωνα και το κλίμα έχει αντιστραφεί για τον ίδιο και φαίνεται πως θα παραμείνει. Θετικότατος και ο Παπάζογλου που δεν επέτρεψε σε πολλές περιπτώσεις να παιχτεί κάθετο ποδόσφαιρο από τους αντιπάλους, ενώ ο Μπαρτολίνι έκανε μεστό παιχνίδι και με την εμπειρία του έδωσε πολλές λύσεις. Τέλος, ο Τσόβιτς έδειξε για άλλο ένα παιχνίδι την ποιότητά του αλλά και γιατί τον κοιτάζουν αρκετές ελληνικές ομάδες.

Ξεκινάει το... χειμερινό «πάρε-δώσε» στον Απόλλωνα

Πλέον, στον Απόλλωνα βάζουν μπρος τα μεταγραφικά ζητήματα αλλά και το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ. Ο Γιάννης Στάθης είναι κοντά στον Απόλλωνα και εφόσον μείνει ελεύθερος από τον Πλατανιά θα αποκτηθεί για να αποτελέσει μια έξτρα λύση στο δεξί άκρο της άμυνας, μιας και ο Κοντοές πλέον θα λογίζεται και ως στόπερ. Θα αποκτηθεί σίγουρα ένας μέσος, με τους Σκούλασον-Μάκο να απασχολούν, ένας εξτρέμ και ένας επιθετικός. Στόπερ και αριστερός μπακ οι άλλες δύο θέσεις, στις οποίες εξετάζονται περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Όσον αφορά τον Οικονόμου για τον οποίο ψάχτηκαν οι άνθρωποι της Ελαφράς Ταξιαρχίας, αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τον Πανιώνιο αλλά οδεύει προς Λεωφόρο μεριά.

inner

Φυσικά, θα αποχωρήσουν και ποδοσφαιριστές. Ο Μάατσεν θεωρείται τελειωμένος, το ίδιο και ο Μπαμπιάρζ, ενώ θα φύγει σίγουρα και ένας τερματοφύλακας. Η παραμονή του Βαλλιάνου δεν είναι βέβαιη, όπως και του Μάατσι. Θα αποχωρήσει και ένας επιθετικός, με τους Καστιγέχος και Κιταμπάλα να είναι υποψήφιοι. Ο πρώτος έχει περισσότερες πιθανότητες αλλά την τελική απόφαση θα πάρει ο Γιώργος Παράσχος.

Καμία ενημέρωση για πριμ στους παίκτες του Απόλλωνα

Μεγάλος ντόρος έγινε και για τα όσα ακούστηκαν πως στους παίκτες του Απόλλωνα είχε ταχθεί πριμ για να κόψουν βαθμούς στην ΑΕΚ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, πάντως. Κανένας από τη διοίκηση της Ελαφράς Ταξιαρχίας δεν έταξε κάποιο πριμ στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, ούτε τους ενημέρωσαν μετά τον αγώνα για κάτι τέτοιο.

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x