Europa League

Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ στο Europa League

Σπάρτακς Γιουρμάλα ή Σουντούβα στο δρόμο της ΑΕΚ.

Μια εκ των Σπάρτακς Γιουρμάλα ή Σουντούβα θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα playoffs του Europa League στην απευκταία περίπτωση που αποκλειστεί από τη Σέλτικ στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Η Σπάρτακς Γιουρμάλα ιδρύθηκε μόλις το 2007 και έξι χρόνια μετά ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία της Λετονίας. Το 2017 κατέκτησε το πρωτάθλημα για δεύτερη φορά στην ιστορία της, ενώ φέτος μετά από 16 αγωνιστικές είναι τέταρτη και στο -8 από την πρωτοπόρο που έχει και έναν αγώνα λιγότερο. Χρώματά της είναι το κόκκινο και το άσπρο και έδρα της το «Σλόκα Στάντιουμ», μόλις 2.500 θεατών. Προπονητής της είναι ο Ρώσος Αλεξάντρ Γκρίσιν και το ρόστερ της αποτελείται ως επί το πλείστον από άγνωστους γηγενείς παίκτες. Στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League αποκλείστηκε από τον Ερυθρό Αστέρα με 0-0 εντός και 2-0 εκτός έδρας. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League έκανε περίπατο απέναντι στη Φιορίτα από τον Άγιο Μαρίνο με δύο νίκες, 6-0 εντός και 3-0 εκτός έδρας.

Η Σουντούβα, που εδρεύει στη Μαριούπολη της Λιθουανίας, κατέκτησε το 2017 το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Ιδρύθηκε το 1921, έχει επίσης ερυθρόλευκα χρώματα και γήπεδο το «ARVI Football Arena», 6.250 θεατών. Προπονητής της ήταν ο Καζάκος Βλάντιμιρ Τσεμπούριν. Στο ρόστερ της διαθέτει κατά βάση Λιθουανούς παίκτες, χωρίς να ξεχωρίζει κάποιο όνομα. Στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League απέκλεισε τον ΑΠΟΕΛ με νίκη 3-1 στο πρώτο ματς και ήττα 1-0 στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο αποκλείστηκε με δύο ήττες από τον Ερυθρό Αστέρα, 3-0 και 2-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x