Champions League

Το προφίλ των πιθανών αντιπάλων του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της γνώριμής του Σερίφ Τιρασπόλ ή της Χάποελ Μπερ Σεβά (του Μιγκέλ Βίτορ) στον γ’ προκριματικό και το sport-fm.gr σας αναλύει το προφίλ τους.

Είναι στο χέρι του, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται για αμελητέες ποσότητες. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μια εκ των Χάποελ Μπερ Σεβά από το Ισραήλ και Σέριφ Τιρασπόλ από τη Μοδαβία στον τρίτο προκριματικό του Champions League.

Ισχνό προβάδισμα για πρόκριση έχουν οι Ισραηλινοί, που απέκτησαν πρόσφατα τον πρώην αμυντικό του ΠΑΟΚ, Μιγκέλ Βίτορ, καθώς επικράτησαν 3-2 στο πρώτο ματς στο «Yaakov Turner Toto» των 16.126 θέσεων και η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη (19/07, 20:00) στην «Bolshaya Sportivnaya Arena» των 13.300 θέσεων.

Η Χάποελ Μπερ Σεβά βγήκε πρώτη στο Ισραήλ, τερματίζοντας στην κορυφή με 83 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και πήρε το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας της και το πρώτο ύστερα από σαράντα χρόνια. Προπονητής της είναι ο 37χρονος Ισραηλινός, Μπάρακ Μπαχάρ,και αστέρι της και από τους παίκτες της ξεχωρίζει ο Μιγκέλ Βίτορ λόγω βιογραφικού.

Υπενθυμίζεται ότι η παράδοση των ελληνικών ομάδων με αυτές του Ισραήλ είναι πολύ κακή και τους άφησαν πρόσφατα πληγές. Όπως αυτές της Μακάμπι Χάιφα τη σεζόν 2002-03 στους ομίλους του Champions League με το 3-0 στην… Κύπρο και την ισοπαλία 3-3 στη Ριζούπολη που του έκοψε το εισιτήριο για το UEFA Cup (όπως ονομαζόταν τότε το Europa). Επίσης, λίγο καιρό αγορά του Ολυμπιακού από τον Βαγγέλη Μαρινάκη η Μακάμπι Τελ Αβίβ τον άφησε εκτός Ευρώπης από τις 5 Αυγούστου ύστερα από το υπέρ των «ερυθρόλευκων» 2-1 και την εκτός έδρας ήττα με 1-0 για τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Παράλληλα, υπάρχει ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα play off του Europa με το 3-0 του Ισραήλ και το 2-1 υπέρ των «πράσινων» στην Αθήνα. Παράλληλα, τη σεζόν 2004-05 ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός Champions League, καθώς έχασε με 2-1 στην Τούμπα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον τρίτο προκριματικό γύρο και στη συνέχεια επικυρώθηκε με 3-0 υπέρ των φιλοξενούμενων λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Λιάσου Λουκά. Η ρεβάνς ήρθε 1-1.

Η Σερίφ Τιρασπόλ ξυπνάει ευχάριστες μνήμες στον Ολυμπιακό, καθώς τη σεζόν 2009-10 στα play off της διοργάνωσης με το 2-0 στη Μολδαβία και το 1-0 στο Φάληρο για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια. Την περυσινή σεζόν πήρε το πρωτάθλημα και έφθασε και έφθασε στον 14ο τίτλο της ιστορίας της και ενώ τον πρώτο τον πήρε το 2000. Τεχνικός της είναι ο 41χρονος Γάλλος, Μπρούνο Ίρλε, ο οποίος την ανέλαβε πριν έναν μήνα μόλις. Από τους παίκτες ξεχωρίζει ο αρχηγός της, Ματέο Σούσιτς, που αγωνίζεται σε ολόκληρη τη δεξιά πλευρά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x