Europa League

Το προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων του Ολυμπιακού στο Europa League

Μπασακσεχίρ ή Μπέρνλι στο δρόμο του Ολυμπιακού στα playoffs του Europa League.

Υψηλό εμπόδιο χωρίζει τον Ολυμπιακό από τους ομίλους του Europa League, αφού αν προκριθεί επί της Λουκέρνης θα παίξει με Μπασακσεχίρ ή Μπέρνλι στα playoffs.

Η Μπασακσεχίρ, που ιδρύθηκε μόλις το 1990, θεωρείται ανερχόμενη δύναμη στην Τουρκία. Εδρεύει στο ομώνυμο προάστιο της Κωνσταντινούπολης και γήπεδό της είναι το «Φατίχ Τερίμ», 17.300 θεατών. Χρώματά της είναι το πορτοκαλί και το μπλε, ενώ προπονητής είναι ο Αμπντουλάχ Αβτσί. Διαθέτει πολλούς γνωστούς ποδοσφαιριστές, όπως οι Τούρκοι Εμρέ, Αρντά και Ερντίνγκ, ο άλλοτε αμυντικός του Ολυμπιακού Μανουέλ Ντα Κόστα και ο πρώην φορ του Ατρομήτου και του Λεβαδειακού Στέφανο Ναπολεόνι, αλλά και παίκτες με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, όπως οι Αντεμπαγιόρ, Κλισί, Ελία, Βίστσα και Μοσορό. Τερμάτισε τρίτη την περασμένη σεζόν στην Τουρκία, ενώ συμμετέχει για τέταρτη σεζόν στην ιστορία της στην Ευρώπη.

Η Μπέρνλι, με χρώματα μπλε, κόκκινο και άσπρο, ιδρύθηκε το 1882, έχει έδρα το «Turf Moor», 22.000 θεατών και την τελευταία σεζόν τερμάτισε έβδομη στην Premier League. Προπονητής της είναι ο Σον Ντάις και στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο Άγγλος αμυντικός Τζέιμς Ταρκόφσκι, ο Ισλανδός μέσος Γκούντμουντσον, ο Ουαλός φορ Σαμ Βόουκς και ο Βέλγος μέσος Στίβεν Ντεφούρ. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League απέκλεισε τη σκωτσέζικη Αμπερντίν στην παράταση, 1-1 και τα δύο ματς και 3-1 στον επαναληπτικό της Αγγλίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x