Europa League

Το προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Δείτε ένα σύντομο προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων του Παναθηναϊκού στα playoffs του Europa League.

Μια από τις Γκαμπάλα, Μπρόντμπι, Γκρασχόπερ, Άστρα Γκιούργκιου και Παρτιζάνι θα συναντήσει στα playoffs του Europa League ο ΠΑΟΚ. Δείτε ένα σύντομο προφίλ των ομάδων αυτών:

Γκαμπάλα: Η ομάδα που απέκλεισε πέρσι τον Παναθηναϊκό (και αντιμετώπισε στους ομίλους τον ΠΑΟΚ παίρνοντας δύο ισοπαλίες 0-0) τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα Αζερμπαϊτζάν, αλλά φέτος συνέχισε τα θαύματα. Στον γ’ προκριματικό πέταξε έξω τη Λιλ (1-0, 1-1), ενώ είχαν προηγηθεί οι προκρίσεις επί της Σαμτρέντια (5-1, 1-2) και επί της ΜΤΚ Βουδαπέστης με δύο νίκες (2-0, 2-1). Σε σχέση με το περσινό ρόστερ δεν υπάρχει πλέον ο Ντοντό.

Μπρόντμπι: Τέταρτη ομάδα την περασμένη σεζόν στη Δανία, αλλά με πλούσια ιστορία. Άρχισε από τον πρώτο προκριματικό αποκλείοντας με δύο νίκες τη Βάλουρ (1-4, 0-6), τη Χιμπέρνιαν στα πέναλτι (1-0, 1-0, 5-3), ενώ χθες έκανε τη μεγάλη έκπληξη απέναντι στη Χέρτα νικώντας με 3-1 και ανατρέποντας το 1-0 του Βερολίνου. Ο πολύπειρος διεθνής μέσος Τόμας Κάλενεμπεγκ και ο Φινλανδός φορ Τέμου Πούκι ξεχωρίζουν στο ρόστερ.

Γκρασχόπερ: Τερμάτισε τέταρτη στο τελευταίο ελβετικό πρωτάθλημα. Απέκλεισε την KR στον δεύτερο γύρο (2-1, 3-3) και στον τρίτο γύρο στην παράταση τον Απόλλωνα Λεμεσού (2-1, 2-1, 3-3). Ο 34χρονος πλέον Σουηδός μέσος Κιμ Κάλστρομ είναι το μεγάλο όνομα της ομάδας.

Άστρα Γκιούργκιου: Κατέκτησε φέτος το πρώτο της πρωτάθλημα στη Ρουμανία. Στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League έμεινε εκτός από την Κοπεγχάγη με 1-1 εντός και 4-1 εκτός έδρας. Στο ρόστερ της υπάρχει ο άλλοτε μπακ του Άρη Κρίστι Βανγκέλι, ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ Ζεράλδο Άλβες, αλλά και ο πρώην διεθνής στόπερ Κρίστιαν Σαπουνάρου.

Παρτιζάνι: Ήταν δευτεραθλήτρια Αλβανίας, αλλά μετά την τιμωρία της πρωταθλήτριας Σκεντερμπρέου από την UEFA πήρε τη θέση της στα προκριματικά του Champions League. Εκεί δεν κατάφερε κάτι, καθώς απέκλεισε μεν τη Φερεντσβάρος στα πέναλτι στον δεύτερο προκριματικό 1-1, 1-1, 3-1), αλλά αποκλείστηκε στον επόμενο γύρο με δύο ήττες από τη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ (0-1, 0-2).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x