Stoiximan Super League

Το σερί του Ολυμπιακού και του Κωστένογλου

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το αποψινό ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη παρουσιάζει η ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Το μεγάλο ενδιαφέρον της αγωνιστικής επικεντρώνεται στο μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Μπορεί στο πρωτάθλημα από φέτος οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος να παίξουν τέσσερις φορές μεταξύ τους και όχι δύο, ωστόσο τέτοια παιχνίδια είναι καθοριστικά στη διαμόρφωση και της βαθμολογίας, αλλά και του κλίματος και της ψυχολογίας στις ομάδες.

Ο Ολυμπιακός προηγείται στη βαθμολογία, έχοντας μόλις μια απώλεια, την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Μετράει έξι νίκες, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα, ενώ μόνο αυτός και ο ΠΑΟΚ δεν έχουν ήττα ακόμα στο πρωτάθλημα. Προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τη Μπάγερν για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ για την ίδια διοργάνωση είναι και η μοναδική άλλη απώλεια στην έδρα του στη σεζόν, η ισοπαλία με την Τότεναμ.

Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει 13 διαδοχικές νίκες στην έδρα του, μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στις 11 Νοεμβρίου 2018. Έχει να χάσει από τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, 1-0 από τον ΠΑΟΚ τότε. Μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΟΦΗ δέχτηκε το μοναδικό γκολ στα τέσσερα εντός έδρας φέτος.

Ο Ολυμπιακός μετά την τελευταία του ήττα στις 10 Φεβρουαρίου από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έχει 16 νίκες και μια ισοπαλία σε 17 αγώνες πρωταθλήματος. Μια σειρά αγώνων που ξεκίνησε από τη νίκη επί της ΑΕΚ με 4-1 στις 17 Φεβρουαρίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με τρία γκολ, αν και τα δύο τα δέχτηκαν στα δύο τελευταία παιχνίδια με Άρη και ΟΦΗ. Σε αντίθεση στα τρία παιχνίδια του ομίλου του Champions League έχουν δεχτεί οκτώ γκολ.

Η ΑΕΚ πηγαίνει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απέχοντας πέντε βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν αποφύγει την ήττα θα απομακρυνθεί αρκετά από την κορυφή. Έχει να χάσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, από την Ξάνθη τότε. Με το Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες

Εκτός έδρας είναι αήττητη στη σεζόν και επεκτείνοντας στην περσινή σεζόν έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες, από τότε που έχασε για τελευταία φορά στις 2 Μαρτίου από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Κωστένογλου έχει βρεθεί σε τρία ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες, σαν προπονητής της ΑΕΚ. Στην πρώτη του θητεία ήταν στη μεγάλη νίκη με 4-0 στις 30 Μαρτίου 2008 (10’ κεφαλιά Μπλάνκο, 12’ σουτ Εντίνιο, 32’ σουτ Λυμπερόπουλος, 60’ σουτ Καφές). Η δεύτερη θητεία του ξεκίνησε με τον ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1 (43’ Λεονάρντο – 23’ σουτ ΜΙραλάς) στις 15 Οκτωβρίου 2011. Και στην ίδια σεζόν γνώρισε την ήττα, στις 20 Φεβρουαρίου 2012 στο Νέο Φάληρο Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0 (5’ κεφαλιά Μέλμπεργκ, 23’ σουτ Μιραλάς).

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-1 τον περασμένο Φεβρουάριο της ΑΕΚ, αφού δεν την είχε νικήσει στα πέντε προηγούμενα επίσημα – τρεις νίκες η ΑΕΚ και δύο ισοπαλίες – και στα τέσσερα προηγούμενα για το πρωτάθλημα – τρεις νίκες η ΑΕΚ κα μια ισοπαλία.
Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μια ακόμα νίκη για να φτάσουν τις 50 στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League σε βάρος της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός έχει τώρα μια νίκη στα πέντε τελευταία μεταξύ τους, με την ΑΕΚ να έχει κερδίσει τρία από αυτά. Στα 11 τελευταία έχουν μια ισοπαλία, τον περασμένο Οκτώβρη με την ΑΕΚ γηπεδούχο. Με τον Ολυμπιακό γηπεδούχο δεν έχουν ισοπαλία στα 13 τελευταία, με τον Ολυμπιακό να έχει 11 νίκες και την ΑΕΚ δύο. Η τελευταία ισοπαλία ήταν στις 13 Μαρτίου, 1-1 στο Νέο Φάληρο με άδειες εξέδρες.

Η ΑΕΚ νίκησε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 4 Φεβρουαρίου 2018 με 2-1, τη σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Είναι και η μοναδική της νίκη σε οκτώ επισκέψεις για το πρωτάθλημα, ενώ έχει χάσει τα άλλα επτά. Μάλιστα σε αυτές τις επτά νίκες του ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 24 γκολ. Μια φορά έξι, δύο από τέσσερα, δύο από τρία και δύο από δύο γκολ.

Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια που έχει υποδεχτεί την ΑΕΚ στο καινούριο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έχει να κρατήσει το «μηδέν» από τις 14 Μαρτίου 2004, όταν είχε νικήσει 1-0 στη Ριζούπολη, ενώ στο παλιό «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τις 30 Μαϊου 1999, όταν είχε αποσπάσει 0-0 στην τελευταία αγωνιστική από τον πρωταθλητή τότε Ολυμπιακό.

Η ιστορία

Νίκες Ολυμπιακού: 49

Ισοπαλίες: 32

Νίκες ΑΕΚ: 37

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό
Νίκες Ολυμπιακού: 33

Ισοπαλίες: 11

Νίκες ΑΕΚ: 15

Πέρσι
17.02.2019: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1
(50’ σουτ Καμαρά, 72’ σουτ Φορτούνης, 83’ σουτ Κούκα Χασάν, 87’ σουτ Φορτούνης – 3’ σουτ Πόνσε)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x