Champions League

Το σήκωσε η Τσέλσι! (video)

Μπορεί σε επίπεδο ανδρών να τα έκανε... μαντάρα, στους «πιτσιρικάδες» όμως η Τσέλσι είναι δυνατή! Οι μπλε επικράτησαν 3-2 της Σαχτάρ και πήραν τα σκήπτρα του Champions League νέων απ' την Μπαρτσελόνα.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε επίπεδο νέων αναδείχθηκε η Τσέλσι! Όντας ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο και επιβεβαιώνοντας πως διαθέτουν πολλά... φυντάνια για να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα, οι Λονδρέζοι επικράτησαν 3-2 της Σαχτάρ στον τελικό του Champions League -που διεξήχθη στη Νιόν- και σήκωσαν την κούπα.

Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά που η εν λόγω διοργάνωση διεξήχθη (με την UEFA να θέλει... να δοκιμάσει τον θεσμό), με τους μπλε να παίρνουν τα σκήπτρα απ' την Μπαρτσελόνα, που το 'χε σηκώσει πέρσι.

Μόλις στο 7’ ο αρχηγός και MVP του αγώνα, Μπράουν (μοιάζει στο λουκ στον Γουίλιαν), άνοιξε το σκορ για τον αγγλικό σύλλογο. Οι Ουκρανοί -που κατά τη διάρκεια της σεζόν είχαν αποκλείσει τον Ολυμπιακό- θέλησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν, έστω κι αν χρειάστηκαν το αυτογκόλ του Κρίστενσεν για να ισοφαρίσουν (στο 37’).

Στο δεύτερο μέρος, όμως, η Τσέλσι μπήκε αποφασισμένη να μην αφήσει το τρόπαιο να της… γλιστρήσει. Και μόλις στο 47’ ο πρώτος σκόρερ της στο φετινό Champions League, Σολάνκε σκόραρε από κοντά (12ο τέρμα του) και της έδωσε εκ νέου προβάδισμα. Προτού έρθει ο Μπράουν με το δεύτερο προσωπικό του γκολ για να δώσει ακόμα μεγαλύτερο… αέρα (στο 55’) στην ομάδα του, με τον νεαρό άσο να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία, να ξεχωρίζει απ’ τους υπόλοιπους παίκτες και να μοιάζει θέμα χρόνου προκειμένου να πάρει (αρκετές) ευκαιρίες απ' τον Μουρίνιο.

Η Σαχτάρ δεν μπορούσε να αντιδράσει, είχε πετάξει λευκή πετσέτα και το σκορ θα μπορούσε να ‘χε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις για τους Λονδρέζους. Ωστόσο παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, δεν βρήκαν ξανά δίχτυα, με τους Ουκρανούς εν τέλει στις καθυστερήσεις να διαμορφώνουν το τελικό 3-2 -χάρη στον Κοβαλένκο-, δίχως να προλαβαίνουν για… κάτι παραπάνω και να αρκούνται στο μετάλλιο του φιναλίστ.





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x