Stoiximan Super League

Το σκεπτικό της εισήγησης υποβιβασμού: «Στημένο» μέσω Μπλάζιτς το Πανελευσινιακός-Χανιά

Σε σοβαρές ενδείξεις ότι το Πανελευσινιακός-Χανιά είχε στηθεί μέσω του τερματοφύλακα των Κρητικών, Σρνταν Μπλάζιτς, βασίζεται το σκεπτικό της εισήγησης υποβιβασμού των δυο ομάδων.

Το μεταξύ τους παιχνίδι είναι αυτό που «καίει» τους Πανελευσινιακό και Χανιά.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισήγησης της Στέλλας Δραγατσίκη (ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας), υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η αναμέτρηση της 21/12/2015 που είχε λήξει 3-1 ήταν χειραγωγημένη.

Μάλιστα αναφέρει ότι αυτό έγινε μέσω του (τότε) τερματοφύλακα των Χανίων, Σρνταν Μπλάζιτς, ο οποίος έχει φύγει από τον περασμένο Γενάρη από την ομάδα.

Βάσει λοιπόν αυτών των στοιχείων, προτείνεται ο υποβιβασμός των ομάδων, πρόστιμο 2.250.000 ευρώ και δεκαετής αποκλεισμός στον Βόσνιο γκολκίπερ.


Η εισήγηση της κας Δραγατσίκη αναφέρει

«1. Την παραπομπή της παρούσας υπόθεσης στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και για τις δύο ομάδες «ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1931» και «ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ ΑΟ», προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα, διότι βάσει των ως άνω ενδείξεων πιθανολογείται ότι οι ως άνω ομάδες με εμπλοκή και ευθύνη παραγόντων και αξιωματούχων, αλλά και ποδοσφαιριστών τους, των οποίων τα ακριβή στοιχεία δεν εξακριβώθηκαν, ειδικότερα δε για την ομάδα των ΠΑΕ Χανίων ΑΟ με άμεσα εμπλεκόμενο τον τερματοφύλακά της και δη τον Srdjann Blazic, προέβησαν, για να προσπορίσουν στις ίδιες (τις ομάδες) ή σε τρίτους περιουσιακά οφέλη μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό του αποτελέσματος του ως άνω αγώνα, που διεξήχθη την 21-12-2015 μεταξύ τους για το πρωτάθλημα της Football League Ελλάδα, που έληξε με αποτέλεσμα 3-1 (ημίχρονο 0-0), δηλαδή για παράβαση των άρθρων 20, 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

2. Την παραπομπή της παρούσας υπόθεσης στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας ΠΑΕ Χανίων ΑΟ και δη τον Srdjann Blazic, προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα, διότι βάσει των άνω ενδείξεων πιθανολογείται ότι αυτός, προέβη, για να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περιουσιακό όφελος μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό του αποτελέσματος του αγώνα που διεξήχθη την 21-12-2015, που έληξε με αποτέλεσμα 3-1 (ημίχρονο 0-0), αποσκοπώντας να κερδίσει παράνομα κέρδη.

3. Την επιβολή χρηματικής ποινής των 2.250.000 ευρώ καθώς και τον υποβιβασμό της εις εκάστη των ομάδων.

4. Την επιβολή χρηματικής ποινής των 30.000 ευρώ στον ποδοσφαιριστή Srdjann Blazic της ομάδας των ΠΑΕ Χανίων ΑΟ, τη δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησής του με οποιαδήποτε δραστηριότητα, που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και τη δεκαετή απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x