Stoiximan Super League

Το σκεπτικό της πράσινης ψήφου στη Σούπερ Λίγκα

Ποιο είναι το σκεπτικό της ψήφου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στη σημερινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκ.

Το αίτημα των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Πανιώνιος για αποβολή ΠΑΟΚ & Ξάνθης από το πρωτάθλημα, λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια έπεσε στο κενό με ψήφους 5-4. Ο Παναθηναϊκός ήταν με την πλειοψηφία και η ψήφος του «τριφυλλιού» έχει εξήγηση.

Αρχικά, όπως λένε και από την ομάδα η ουσιαστική συζήτηση ήταν αν μπορούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη να προσφύγουν σε πολιτικά δικαστήρια κατά της απόφασης της ΕΕΑ, η οποία είναι ανεξάρτητο ανεξάρτητα όργανο και όχι αθλητικό – ποδοσφαιρικό. σύμφωνα με το σκεπτικό του «τριφυλλιού», δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύεις κάτι τέτοιο.

Πριν από την ψηφοφορία, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε ότι έχει άποψη επί του θέματος, αλλά κάλεσε όλες τις ομάδες να υιοθετήσουν μία συναινετική στάση. Έτσι, λοιπόν, για να πέσουν οι τόνοι πρότεινε να καταφύγουν όλες οι ΠΑΕ στο Διαιτητικό Δικαστήριο και να ζητήσουν μία απόφαση. Όμως, καμία από τις δυο πλευρές δεν το δέχθηκε, συνεπώς η διαδικασία προχώρησε με ψηφοφορία.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι πριν από 4 χρόνια, η ΠΑΕ είχε προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο μετά την τιμωρία από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, που είχε επιφέρει κλείσιμο της Θύρας 13 και πρόστιμο 90.000 ευρώ. Τότε, λοιπόν, στον Παναθηναϊκό δεν είχε επιβληθεί κάποια τιμωρία και η προσφυγή είχε εκδικαστεί κανονικά. Άρα από τη στιγμή που οι πράσινοι το είχαν κάνει το 2016 κάτι τέτοιο, δε θα μπορούσαν τώρα να έχουν μια διαφορετική στάση.

Επίσης, πρέπει να υπενθυμίσουμε Ολυμπιακός είχε προσφύγει στο ίδιο όργανο. Τον Ιανουάριο του 2016 με απόφαση που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγαν οι Πειραιώτες, «πάγωσε» η εφαρμογή της απόφασης της ΕΕΑ, που είχε επιβάλει πρόστιμο 150.000 ευρώ στον Μαρινάκη και άλλα τόσα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, επειδή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ασκούσε διοίκηση, παρά τον περιοριστικό όρο περί μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του είχε επιβληθεί από τον Ανακριτή Διαφθοράς.

Τέλος, από τη στιγμή που πριν από 2 έτη, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην κατηγορία, έπειτα από αλλαγή κανονισμού για τη μη αδειοδότηση, δε θα μπορούσε τώρα να κρίνει αποβολή και υποβιβασμό για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x