Κύπελλο Ελλάδας

Το σκεπτικό του Λεμονή για ΟΑΚΑ

Ο Τάκης Λεμονής είναι αναγκασμένος να πάρει ρίσκο στη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, τόσο σε ότι έχει να κάνει με τη βασική εντεκάδα ενδεχομένως όμως και με τις κινήσεις του από τον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός θα ολοκληρώσει με την απογευματινή προπόνηση της Τρίτης, την προετοιμασία του για τη ρεβάνς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και σ' αυτή την προπόνηση θα ανοίξει τα “χαρτιά” του ο Τάκης Λεμονής.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ωστόσο υπάρχει μια πρώτη εικόνα αναφορικά με το πλάνο του προπονητή του Ολυμπιακού για το μεγάλο αυριανό ματς. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ο Λεμονής προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Αντρέ Μάρτινς δίπλα στον Ρομαό, στον άξονα της μεσαίας γραμμής κι αυτή είναι μια επιλογή που φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο Λεμονής θα επιλέξει έναν επιθετικογενή μέσο αντί του αμυντικογενούς Καμπιάσο γνωρίζοντας πως η βασική “συνθήκη” του αγώνα για τους “ερυθρόλευκους” απαιτεί την επίτευξη δύο γκολ για να έχει ελπίδες πρόκρισης η ομάδα του λιμανιού.

Ο Λεμονής είναι αναγκασμένος να πάρει ρίσκο, τόσο σε ότι έχει να κάνει με τη βασική εντεκάδα της ομάδας του, ενδεχομένως όμως και με τις κινήσεις του από τον πάγκο στη διάρκεια του ματς. Με βάση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει τίποτε. Έχει χάσει το πρώτο ματς στην έδρα του και θα πάει στην έδρα των “κιτρινόμαυρων” για να τα παίξει όλα για όλα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγωνιστική τακτική που θ' ακολουθήσουν οι πρωταθλητές. Ο Λεμονής γνωρίζει πως οι “κιτρινόμαυροι” θα θελήσουν να βγάλουν “εκτός” ματς τον Φορτούνη για να μη βρει δημιουργία ο Ολυμπιακός από τον άξονα της μεσαίας γραμμής και γι' αυτό το λόγο σκέφτεται τη χρησιμοποίηση του Πορτογάλου.

Ο Μάρτινς μπορεί να δώσει πολλά στηρίγματα στον Φορτούνη, ξεκινώντας επιθέσεις από πίσω κι αυτό σημαίνει πως ο Έλληνας μέσος δε θα είναι υποχρεωμένος να κάνει πολλά μέτρα για να πάρει την μπάλα πίσω απ' τη μεσαία γραμμή. Αν μάλιστα ο Ολυμπιακός βρει τρόπο να έχει γρήγορη μεταφορά μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, τότε ο ρόλος του Πορτογάλου θα είναι κομβικός. Τούτο διότι σε μια τέτοια περίπτωση, ο Φορτούνης θα μπορέσει να κερδίσει μέτρα προς την περιοχή της ΑΕΚ, έχοντας ρόλο δεύτερου φορ δίπλα στον Ανσαριφάρντ.

Κι αυτή είναι μια τακτική που μπορεί να “βραχυκυκλώσει” την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί ο Ολυμπιακός θα έχει στη βασική του εντεκάδα κι ένα εξτρέμ που μπορεί κάλλιστα να παίξει σαν δεκάρι (τον Μάριν) και ο Γερμανός μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη “κλειδί” με την ικανότητα του να δημιουργήσει. Είναι προφανές πως ο προπονητής των “ερυθρόλευκων” στηρίζει πολλά στους τρεις μέσους που αναφέραμε και είναι μάλιστα σημαντικό, ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει από Μάρτινς Φορτούνη και Μάριν όχι μόνο καλή δημιουργία ή καλή τελική πάσα, αλλά και γκολ.

Είναι λοιπόν εμφανές πως οι “ερυθρόλευκοι” θα παραταχθούν στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ μ' ένα πολύ επιθετικό σχήμα κ αυτή άλλωστε είναι η μοναδική προσέγγιση που μπορούν να κάνουν οι πρωταθλητές στο ματς. Ο Ολυμπιακός δεν έχει να κερδίσει κάτι μέσα από παιχνίδι αναμονής. Αντιθέτως είναι υποχρεωμένος να ρισκάρει για να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Μετά την προπόνηση της Τρίτης, που ο Λεμονής θα “δείξει” εντεκάδα, θα μπορεί κάποιος να μιλήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια για τις οριστικές επιλογές του προπονητή του Ολυμπιακού κι ενδεχομένως και για εκπλήξεις από πλευράς του κόουτς των πειραιωτών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x