Champions League

Το θαύμα έγινε calma!

Η Γιουβέντους έκανε πλάκα για 80λεπτά και χάρη στο 0-3 πήγαινε στην παράταση όμως ένα πέναλτι που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και εκτέλεσε στην εκπνοή ο Ρονάλντο έστειλε τη Ρεάλ στα ημιτελικά (3-1).

Πήγε να πάθει… Μπαρτσελόνα η Ρεάλ, όμως σε αντίθεση με τους Καταλανούς το τέλος για τους Μαδριλένους ήταν γλυκό. Η Γιουβέντους άγγιξε το θαύμα στο «Μπερναμπέου» και χάρη στο 0-3 έστελνε το ματς στην παράταση, όμως ένα πέναλτι στην εκπνοή το οποίο σήκωσε θύελλα αντιδράσεων η «βασίλισσα» πέρασε στην επόμενη φάση μειώνοντας σε 1-3 (0-3 το πρώτο ματς).

Μπλάκ-άουτ για τους «μερένχες» στο πρώτο ημίχρονο και οι άψογα στημένοι «μπιανκονέρι» δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με κεφαλιές του Μάντζουκιτς στο 2’ και στο 37’ μπήκαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 2-0 κι έβαλαν φωτιά στην πρόκριση.

Η Ρεάλ ανέβηκε αισθητά στο δεύτερο όμως ο Νάβας την «κρέμασε» στο 61’ και ο Ματουιντί σπρώχνοντας την μπάλα στην κενή εστία έστελνε το ματς στην παράταση. Στο 90+3’ ο Βάσκεθ βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από μαρκάρισμα του Μπενατιά, ο Όλιβερ έδειξε την «άσπρη βούλα» και ύστερα από τον πανικό που επικράτησε και είχε ως αποτέλεσμα και την απευθείας αποβολή του Μπουφόν για «γαλλικά» στον ρέφερι ο Ρονάλντο ευστόχησε κι έστειλε τη Ρεάλ στα ημιτελικά του Champions League.

inner


Το ματς:



Το γκολ που ήθελε για να ξαναμπεί στη μάχη της πρόκρισης πέτυχε… τσακ-μπαμ η Γιουβέντους, καθώς έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Ρεάλ και μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξε το σκορ με ψύχραιμη κεφαλιά του Μάντζουκιτς. Το «Μπερναμπέου» πάγωσε, η ομάδα του Ζιντάν δεν… βγήκε στο πρώτο δεκάλεπτο και οι μπιανκονέρι βρέθηκαν κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο ρυθμός στο ματς έγινε τρελός από την στιγμή που οι γηπεδούχοι πρέσαραν ψηλά με αποτέλεσμα οι τακτικές να πάνε περίπατο και οι ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές διαδέχονταν η μία την άλλη.

inner

Μετά από ένα μίνι-φρενάρισμα, το παιχνίδι ξαναβρήκε ρυθμό μετά το μισάωρο. Στο 34’ ο Μπουφόν κράτησε όρθια τη Γιουβέντους σε σουτ του Ίσκο και τρία λεπτά αργότερα (37’) ο Μάντζουκιτς νικώντας στον αέρα τον Καρβαχάλ έκανε και το 2-0! Οι μπιανκονέρι συνέχιζαν να κάνουν επιθέσεις από την πλευρά του Μαρσέλο, που δεν μπορούσε να «μαζέψει» τους Λιχτστάινερ και Κόστα, ενώ οι μερένχες πιέζοντας σωστά στον άξονα έβγαιναν στην αντεπίθεση όμως τα… χάλαγαν στην τελική πάσα. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η Ρεάλ στάθηκε άτυχη αφού θα μπορούσε να είχε κόψει τον αέρα των Ιταλών εάν η κεφαλιά του Βαράν (45+1’) δεν σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Καλύτερα μπήκαν οι μερένχες στο δεύτερο ημίχρονο. Η είσοδος των Βάσκεθ και Ασένσιο φρέσκαρε τη «βασίλισσα» που ανέβασε τα ποσοστά της κατοχής της μπάλας και στρίμωξε κάπως την Γιουβέντους, η οποία όμως δεν έδωσε δικαιώματα στα μετόπισθεν. Μάλιστα, με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ξετύλιξε το δώρο του Κέιλορ Νάβας και ο Ματουιντί σπρώχνοντας απλά την μπάλα στην κενή εστία ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (61’).

inner

Παρά το 0-3 και την πίεση που έβγαζε μάτι η Ρεάλ αντέδρασε σχετικά ψύχραιμα. Την ίδια ώρα ο Αλέγκρι οδήγησε το παιχνίδι σε πιο συντηρητικό τέμπο κι άφησε χώρο στους γηπεδούχους που άρχισαν να πιέζουν. Η Γιουβέντους έχασε αρκετές δυνάμεις και οι μερένχες με επιθέσεις κυρίως από τα άκρα πατούσαν σταθερά στην περιοχή του Μπουφόν. Στο 90+3’ έγινε ο κακός χαμός. Έπειτα από κεφαλιά πάσα του Ρονάλντο, ο Βάσκεθ βρέθηκε στο χορτάρι ύστερα από μαρκάρισμα του Μπενατιά (δεν βρήκε μπάλα, αλλά ούτε φάνηκε να σπρώχνει τον αντίπαλό του) και ο Όλιβερ έδειξε την άσπρη βούλα. Όλη η Γιουβέντους έπεσε πάνω στον Άγγλο ρέφερι που απέβαλε (σωστά) τον Μπουφόν, ο οποίος ήταν εκτός ελέγχου. Μετά από τέσσερα λεπτά ο Ρονάλντο εκτέλεσε και νίκησε τον Σέζνι στέλνοντας τη «Βασίλισσα» για 8η συνεχόμενη φορά στα ημιτελικά.

inner




Οι συνθέσεις:



Ρεάλ (Ζινεντίν Ζιντάν):
Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Βαγέχο, Μαρσέλο, Κασεμίρο (46’ Βάσκεθ), Μόντριτς (75’ Κόβατσιτς), Κρόος, Ίσκο, Ρονάλντο, Μπέιλ (46’ Ασένσιο)

Στον πάγκο: Κασίγια, Τεό, Μπενζεμά, Γιορέντε

Γιουβέντους (Μαξ Αλέγκρι):
Μπουφόν , Ντε Σίλιο, Μπενατιά, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Ματουϊντί, Ντάγκλας Κόστα, Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν (90+6’ Σέζνι)

Στον πάγκο: Κουαδράδο, Μαρκίσιο, Ασαμόα, Ρουγκάνι, Στουράρο

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Γήπεδο:
Σαντιάγκο Μπερναμπέου

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x