Stoiximan Super League

Το θέμα είναι πως θα μπει στο ματς ο Ολυμπιακός

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sportfm.gr για την επικείμενη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΛ και την δυναμική που θα δώσει στους Πειραιώτες μια ενδεχόμενη νίκη ενόψει της συνέχειας.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με τη Λάρισα και η προπόνηση της Τετάρτης δεν είχε καλά νέα για τον Τάκη Λεμονή, καθώς ο Οτζίτζα Οφόε αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι. Ο Βέλγος δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα και η συμμετοχή του στο κυριακάτικο παιχνίδι με τους Θεσσαλούς κρίνεται αμφίβολη.

Ο Λεμονής δεν έχει ακόμα αποφασίσει για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του, ωστόσο αυτό που είναι πολύ σημαντικό για την έκβαση του αγώνα, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπει στο ματς ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν καλά πως θα έχουν απέναντι τους μια πολύ καλή ομάδα και γι’ αυτό θα πρέπει να έχουν την μαχητικότητα που ζητά ο προπονητής τους.

Το ιδανικό «σενάριο» για τον Ολυμπιακό θα είναι να μπορέσει να θέσει βάσεις νίκης στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Και παρατηρώντας κάποιος τα αποτελέσματα των Πειραιωτών στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, είναι κάτι που δυσκολεύεται να πετύχει η ομάδα του λιμανιού. Το θέμα όμως για τον Ολυμπιακό είναι πως δεν γίνεται να «παίζει με τη φωτιά» στα δεύτερα ημίχρονα των αγώνων του κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να επισημανθεί από τον Λεμονή.

Το ματς της Κυριακής είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο για τους πειραιώτες. Μια νίκη όμως στη Λάρισα θα είναι αποτέλεσμα που θα δώσει μεγάλη δυναμική στους «ερυθρόλευκους» ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Το μεγάλο ζητούμενο λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι να δείξει από το πρώτο λεπτό πόσο αποφασισμένος είναι για να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Κι όπως έλεγαν και οι παλιοί, μια νίκη σε τέτοιο ματς δίνει πρωτάθλημα.

Βέβαια όπως αναφέραμε και χθες, οι πρωταθλητές Ελλάδος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μάχη στον κάμπο και ο Λεμονής καλείται να προετοιμάσει και ψυχολογικά την ομάδα του. Πολλές φορές (όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν) η ψυχολογική προετοιμασία μιας ομάδας είναι καθοριστικός παράγοντας για την έκβαση τέτοιων αγώνων κι αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να εστιάσει ο 57χρονος τεχνικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x