Αγγλία

Στέρλινγκ: «Η κόρη μου τραγουδάει συνθήματα για τον Σαλάχ»

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ μίλησε για τις δυσκολίες που έζησε ως παιδί, αλλά και για το «τρολάρισμα» που δέχεται από την κόρη του, η οποία είναι οπαδός της Λίβερπουλ.

Η δολοφονία του πατέρα του, το κίνητρο που είχε για να πετύχει ως ποδοσφαιριστής , ο ρατσισμός που έχει δεχθεί αλλά και το χιούμορ της κόρης του χαρακτηρίζουν τη συνέντευξη του Ραχίμ Στέρλινγκ στην AS.

Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, ότι η κόρη του, του τραγουδάει συνθήματα για τον Σαλάχ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέρλινγκ:

Ο πατέρας σου δολοφονήθηκε στην Τζαμάικα όταν ήσουν δύο ετών. Τι θυμάσαι από αυτή την εμπειρία και πως επηρέασε την ζωή σου;

«Ήταν δύσκολη στιγμή, αλλά όταν κοιτάω πίσω, αυτό το γεγονός μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω να γίνομαι καλύτερος . Όταν ήμουν πέντε ετών δεν καταλάβαινα τι γινόταν, όμως όσο μεγάλωνα η μητέρα μου, μου εξηγούσε να καταλάβω τι ακριβώς είχε συμβεί».

Σε βοήθησε το ποδόσφαιρο να συνεχίσεις παρά τις δυσκολίες;

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα από αυτά τα πράγματα, που θα μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου οποιαδήποτε στιγμή. Είναι κάτι που αγαπώ και θα αγαπάω».

Πως ήταν και πως είναι η μητέρα σου τώρα;

«Η μητέρα μου είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα. Εκείνη μου έμαθε πώς να μάχομαι και όποτε την κοιτάζω σκέφτομαι κατευθείαν το κίνητρο».

Η κόρη σου υποστηρίζει την Λίβερπουλ και τον Σαλάχ. Πως το διαχειρίζεσαι όλο αυτό;

«Χαχα! Η κόρη μου έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με εμένα. Συχνά μου βάζει το τραγούδι του Σαλάχ για να με «πειράξει», επειδή ξέρει την αντιπαλότητα που υπάρχει με την Λίβερπουλ».

Έχεις υποστεί πολύ ρατσισμό. Πως το αντιμετωπίζεις όλο αυτό; Είναι τελικά κάτι με το οποίο έχεις μάθει να ζεις;

«Σήμερα αυτό (σ.σ. ο ρατσισμός) είναι μια καθημερινότητα. Είναι συχνό, πλέον, να βλέπεις παίκτες να αποχωρούν μόνοι τους από το γήπεδο. Ο κόσμος λέει ότι το έχει το έχει αντιληφθεί, όμως μήνα με τον μήνα συμβαίνει το ίδιο πράγμα».

Επιμέλεια : Άγγελος Σιδηρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x