Champions League

Τον ΑΠΟΕΛ δεν τον κερδίζεις ΠΟΤΕ!

Τεράστιος ΑΠΟΕΛ στη Βεστφαλία! Άντεξε στο σφυροκόπημα της Ντόρτμουντ και με τον Ποτέ να σκοράρει όπως και στο πρώτο ματς πήρε ισοπαλία 1-1 που τον κρατά ζωντανό στο κυνήγι της τρίτης θέσης.

Μόνο… σύμπτωση δεν ήταν το 1-1 στο ΓΣΠ! Ο ΑΠΟΕΛ στάθηκε παλικαρίσια απέναντι στη Ντόρτμουντ ΚΑΙ στη Βεστφαλία φεύγοντας με το ίδιο σκορ και πλέον ισοβαθμώντας με τους Γερμανούς έχει ακέραιες ελπίδες για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League. Ο Μικαέλ Ποτέ στο 51’ απάντησε στο γκολ του Ράφαελ Γκερέιρο από το 29’, με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να απειλεί στο τέλος και για «διπλό».

Η Μπορούσια σφυροκόπησε χωρίς έλεος την εστία του Πέρεθ από το πρώτο λεπτό μέχρι να έρθει στο 29’ το γκολ από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Καγκάουα και το πλασέ του Γκερέιρο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες, αλλά ο νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε, καθώς ο ΑΠΟΕΛ, που δεν είχε τελική σε όλο το πρώτο μέρος, κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 51’, όταν σε αντεπίθεση ο Αλωνεύτης τροφοδότησε από αριστερά τον Ποτέ κι αυτός αφού γύρισε όμορφα το σώμα του σκόραρε.

Η σοκαρισμένη Ντόρτμουντ ανέβασε την πίεσή της, έχασε πολλές ευκαιρίες με κορυφαία το οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ στο 77’, με τον ΑΠΟΕΛ να απειλεί στο 81ο λεπτό δύο φορές, με Ζαχίντ και Σαλάι. Ο Γκαμπονέζος, αλλά και ο Σίρλε άγγιξαν το 2-1 στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά οι φιλοξενούμενοι κράτησαν σφιχτά το βαθμό. Μάλιστα ο Παπασταθόπουλος με σωτήρια επέμβαση απέτρεψε στο 89’ επικίνδυνο γύρισμα του Βούρου.



Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Μπάρτρα, Γκερέιρο (72’ Σμέλτσερ), Παπασταθόπουλος, Τοπράκ (85’ Σίρλε), Φίλιπ (65’ Γιαρμολένκο), Βάιγκλ, Καγκάουα, Γκέτσε, Πούλισιτς, Ομπαμεγιάνγκ.

ΑΠΟΕΛ: Πέρεθ, Ρουέδα, Μερκής, Καρλάο, Βούρος, Αλεξάνδρου (46’ Σαλάι), Μοράις, Βινίσιους, Ζαχίντ, Αλωνεύτης (82’ Φαρίας, Ποτέ (74’ Ντε Καμάργκο).

Βαθμολογία
1. Τότεναμ 10
2. Ρεάλ 7
3. Ντόρτμουντ 2
4. ΑΠΟΕΛ 2

Επόμενη αγωνιστική (21/11)
Ντόρτμουντ-Τότεναμ
ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x