Europa League

Τον αποθέωσαν γιατί έβγαλε ψυχή!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για το ντεμπούτο του 18χρονου, Παναγιώτη Ρέτσου, που αποτελεί ξεχωριστό μάθημα για το τι ζητάει να δει στο γήπεδο ο κόσμος του Ολυμπιακού.

Ο τρόπος με τον οποίο υποδέχθηκε το “Καραϊσκάκη”, ο κόσμος του Ολυμπιακού δηλαδή, τον Παναγιώτη Ρέτσο στο ντεμπούτο με τη φανέλα των “ερυθρόλευκων” είναι ένα καλό μάθημα για κάποιους άλλους παίκτες της Πειραϊκής ομάδας. Ένα ξεχωριστό μάθημα αναφορικά με το τι ζητάει να δει στο γήπεδο ο φίλος των πρωταθλητών Ελλάδος, ακόμα και όταν γνωρίζει πως η ομάδα του δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Γιατί είναι ξεκάθαρο πως οι 20.000 οπαδοί του Ολυμπιακού που πήγαν χθες βράδυ στο Φάληρο δεν είχαν...ψευδαισθήσεις. Δεν περίμεναν “μεταμόρφωση” της αγαπημένης τους ομάδας σε εντυπωσιακό βαθμό. Ξέρουν άλλωστε πολύ καλά ότι οι Πειραιώτες δεν είναι αυτή τη στιγμή σε καλό “φεγγάρι”. Δεν είναι μυστικό, είναι πασιφανές. Περίμεναν όμως να δουν προσπάθεια απέναντι σε μια ομάδα που δε της λες και... φόβητρο.

Και αυτή η προσπάθεια δεν έγινε από πολλούς παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδος, αλλά έγινε από τον Παναγιώτη Ρέτσο, ο οποίος φαντάζει έτοιμος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεγάλο λιμάνι. Ο πιτσιρικάς έπαιξε δεξί μπακ, έκανε επίσημο ντεμπούτο και μάλιστα σε ευρωπαϊκό ματς και σε παιχνίδι που “στράβωσε” για τους “ερυθρόλευκους”. Δεν έπαιξε στη θέση του, το “Καραϊσκάκη” ήταν στην τσίτα βλέποντας τον Ολυμπιακό να παίζει με τη φωτιά και γενικά οι συνθήκες του αγώνα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και ιδανικές, για να κάνει ντεμπούτο ένα παλικαράκι 18 χρονών.

Έκανε λάθη ο Ρέτσος; Έκανε σε δύο – τρεις περιπτώσεις κι ένα εξ αυτών ήταν καθαρά θέμα απροσεξίας. Φυσικά ουδείς αλάνθαστος και ο κόσμος του Ολυμπιακού αποθέωσε τον πιτσιρικά. Ο μικρός άκουσε το όνομα του από τον κόσμο σε μια βραδιά ιστορική για τον ίδιο και την καριέρα του. Σε μια βραδιά που ο νεαρός μπακ έβγαλε ψυχή την ώρα που πολλοί συμπαίκτες του κινούνταν σε (πολύ) ρηχά νερά. Ο κόσμος έδωσε απλόχερα το χειροκρότημα του στον πιτσιρικά για την προσπάθεια που κατέβαλε.

Για τα τέσσερα – πέντε πολύ καλά τάκλιν που έκανε (στο δεύτερο μέρος) για τα δύο σπριντ που έκοψαν επιθέσεις της Αρούκα στο πρώτο ημίχρονο. Είπαμε, έκανε και λάθη. Αλίμονο, ένας 18χρονος θα άνει και λάθος όταν το ντεμπούτο του είναι σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο Ρέτσος όμως έδειξε (πάλι) καλά στοιχεία (παρά τα λάθη που έκανε) και να μην ξεχνά κάποιος ότι πρόκειται για στόπερ που έπαιξε δεξί μπακ.

Κρατήστε αυτή την λεπτομέρεια. Ο μικρός κέρδισε χθες με το σπαθί του το χειροκρότημα των φίλων του Ολυμπιακού γιατί προσπάθησε, γιατί δεν ήταν νωχελικός, γιατί έβγαλε νοοτροπία νικητή στις ατομικές μονομαχίες. Όσες περισσότερες ατομικές μονομαχίες κερδίσει μια ομάδα, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες επιτυχίας. Ο μικρός αξίζει ένα μπράβο για την προσπάθεια και δείχνει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να του βάλει και πιο “δύσκολα”. Έχει και ταλέντο και χαρακτήρα για να πετύχει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x