Europa League

Η Σάλκε έβαλε τον ΠΑΟΚ σε… μνημόνιο

Σε ευρωπαϊκή… χρεωκοπία υποχρεώθηκε ο ΠΑΟΚ! Ο άνευρος, ακίνδυνος και γενικά, αγνώριστος «δικέφαλος», διασύρθηκε από τη Σάλκε (0-3) και πίκρανε τον απίστευτο κόσμο του, που γέμισε ασφυκτικά την Τούμπα.

Σε… κηδεία εξελίχθηκε η γιορτή στην Τούμπα.

Ένας τραγικός ΠΑΟΚ, δίχως αρχή, μέση και τέλος και με τους παίκτες-κλειδιά του να... παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση, ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 από τη Σάλκε στην Τούμπα και το όνειρο για πρόκριση στους «16» του Europa League, ουσιαστικά, έσβησε…

Κρίμα για τον κόσμο του «δικεφάλου», που γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο, δημιουργώντας τρομερή ατμόσφαιρα, αλλά έφυγε πικραμένος.

Τα γκολ για τους «βασιλικούς μπλε» πέτυχαν οι Μπουργκσντάλερ (27’), Μάιερ (82’) και Χούντελααρ (90’). Δοκάρι με τον Μάτος είχαν στο 5’ οι γηπεδούχοι και αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία τους φάση στο ματς… Mόνος του «πάλευε» ο Μαλεζάς!

Λέοβατς, Μάτος και Βαρέλα, που αντίκρισαν κίτρινη κάρτα, χάνουν τη ρεβάνς της Γερμανίας.

Πώς έπαιξε


inner

Το ματς



inner
Με… φτερά στα πόδια, από την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ατμόσφαιρα στην Τούμπα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και παραλίγο να προκαλέσουν… σεισμό στη Θεσσαλονίκη! Μόλις στο 5’, ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο, Γιάννης Μυστακίδης, έβγαλε τη συρτή σέντρα, αλλά ο επερχόμενος, από δεξιά, Μάτος, έστειλε την μπάλα, με το δυνατό πλασέ στην κίνηση, που επιχείρησε, στη ρίζα του δοκαριού και άουτ! Μέχρι τη συμπλήρωση των πρώτων 20’, δε, ο «δικέφαλος» είχε προλάβει να δημιουργήσει άλλες δύο φάσεις στην καλύτερη άμυνα του Europa League(!), αλλά ο πρωταγωνιστής και των δύο, Μάριν Λέοβατς, «προδόθηκε» από το κοντρόλ του στην πρώτη (12’) και δεν έφερε σε σωστή ισορροπία το κορμί του στη δεύτερη (19’).

inner
Από εκεί και πέρα, όμως, η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς «έκατσε», με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, σε ένα από τα πιο… ληθαργικά παιχνίδια της που έχουμε δει φέτος! Το 3-5-2 σταμάτησε να αποδίδει επιθετικά και η Σάλκε ανέλαβε τα «ηνία» του αγώνα, φτάνοντας την κατοχή μπάλας στο 67%. Και παρότι ο Μαλεζάς (ο μόνος διασωθείς από τους γηπεδούχους) «καθάριζε» τα πάντα πίσω, στο 27’ οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» την Τούμπα… Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Νάλντο έκανε την κεφαλιά, ο Γλύκος απέκρουσε, αλλά η άμυνα... κοιμήθηκε και ο Μπουργκσντάλερ πήρε το «ριμπάουντ», ανοίγοντας το σκορ για τους «βασιλικούς μπλε». Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, τίποτα αξιόλογο δεν σημειώθηκε, με τους Γερμανούς να πηγαίνουν με το υπέρ τους 1-0 στα αποδυτήρια.

inner
Στο δεύτερο 45λεπτο, ο «δικέφαλος» ήταν, πραγματικά, αποκαρδιωτικός... Λάθος πάσες στο ένα μέτρο, αβίαστα λάθη, μηδαμινή πίεση ψηλά και καθόλου «νεύρο» στο παιχνίδι του. Εντελώς ακίνδυνος, δε, επιθετικά και «τρικυμία» στην άμυνα, με τον Μαλεζά να «παλεύει» μόνος του -και την απουσία τού Κάνιας να κάνει... μπαμ! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο νωχελικός, που δεν είχε ούτε τελική. Ναι, η ομάδα του Ίβιτς, με τις δεκάδες τελικές σε κάθε ματς! Έτσι, η Σάλκε, που πέρασε ένα από τα πιο χαλαρά -ευρωπαϊκά- βράδια της, διατηρούσε πολύ άνετα το προβάδισμα, σε ένα μονότονο παιχνίδι.

inner
Παρότι, ωστόσο, οι Γερμανοί δεν έδειχναν διάθεση να ρισκάρουν, δεν θα μπορούσαν να πουν «όχι» στα «δώρα» των «ασπρόμαυρων». Στο 82’, λοιπόν, ο Χέβεντες έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μάιερ, με κεφαλιά, εντελώς αμαρκάριστος, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, για να δώσει το... τελειωτικό χτύπημα στον «δικέφαλο» ο Χούντελααρ, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, στο 90’, έπειτα από νέα «φουρτούνα» στην περιοχή του Γλύκου και να σβήσει και τα τελευταία όνειρα του «δικεφάλου» για πρόκριση...

inner

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (76’ Ενρίκε), Μυστακίδης (55’ Κάμπος), Αθανασιάδης (85’ Ουάρντα).

Στον πάγκο έμειναν: Μπρκιτς, Χαρίσης, Κάμπος, Κίτσιου, Κουλούρης.

Σάλκε (Μάρκους Βάιντσιρλ): Φέρμαν, Νάσταζιτς, Χέβεντες, Νάλντο, Κολάζινατς, Σεπφ (46’ Κέρερ), Σταμπουλί, Γκορέτσκα, Μάιερ, Καλιγκούρι (78’ Κονοπλιάνκα), Μπουργκσντάλερ (84’ Χούντελααρ).

Στον πάγκο έμειναν: Nίμπελ, Γκάις, Τσούπο Μοτίνγκ, Μπαντστούμπερ.

Διαιτητής: Χαβιέ Εστράδα Φερνάντεζ (Ισπανία)
Γήπεδο: Τούμπα

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x