Stoiximan Super League

Τον... έλιωσε, πολύ λίγο το 1-0 για τον Παναθηναϊκό!

Βάφτηκε πράσινο και… εύκολα το αιώνιο ντέρμπι! Με πανέμορφο γκολ του Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του τραγικού Ολυμπιακού, που αν δεν είχε τον Καπίνο, θα 'χε φύγει με βαρύ σκορ από τη Λεωφόρο

Ο παθιασμένος Παναθηναϊκός έκανε... πλάκα στο φάντασμα του Ολυμπιακού, όσο κι αν αυτό δεν αποτυπώνεται στο σκορ!

Με πανέμορφο τελείωμα του Μπεργκ στο 15', το τριφύλλι επικράτησε 1-0 των πρωταθλητών και πήρε πιο εύκολα του αναμενόμενου το ντέρμπι της Λεωφόρου.

Οι πράσινοι ήταν απόλυτα κυρίαρχοι της αναμέτρησης, ώρες-ώρες έμοιαζαν σε άλλο επίπεδο (με την κυκλοφορία και τις συνεργασίες τους) και θα μπορούσαν να είχαν φτάσει σε ευρεία νίκη, αν ήταν πιο εύστοχοι ή αν δεν υπήρχε ο Καπίνο, στον οποίο οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να ανάψουν λαμπάδα που κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ, πραγματοποιώνοντας αρκετές και μεγάλες επεμβάσεις!

Συγκλονιστικό παιχνίδι από τον Ζέκα ο οποίος... ήταν παντού και μαζί με τον εξίσου εξαιρετικό Κουρμπέλη έδεσαν «κόμπο» το κέντρο των φιλοξενούμενων. Αέρινος ο πράσινος killer με εκπληκτικές κινήσεις στο χώρο και δημιουργία για τους συμπαίκτες του, μαεστρικό ματς από τον Εμποκού ο οποίος έψαξε πολύ το γκολ, εξαιρετικός ο Κουλιμπαλί, δεν «έφαγε» φάση από τα αριστερά ο Χουλτ, κέρβεροι πίσω οι Μολέδο-Κουτρουμπής, δεν απειλήθηκε καθόλου η εστία του Βλαχοδήμου(!), με τον Παναθηναϊκό να ανεβαίνει στους 45 βαθμούς και είναι... άνετος για πλέι οφ.

Τραγική εμφάνιση για τους Πειραιώτες, δεν... κατέβηκαν ποτέ να παίξουν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και δεν έβγαλαν καμία αντίδραση στο γρήγορο τέρμα που δέχθηκαν. Περίμεναν τα πάντα από τον 36χρονο Τσόρι, είχαν μόνο μία τελική(!) σε όλο το ματς, οι Ανσαριφάρντ, Μάρτινς, Ελιουνούσι, Σεμπά ήταν ανύπαρκτοι, οι Σισοκό-Φιγκέιρας «άγευστοι», ενώ ο Φορτούνης σχεδόν δεν ακούμπησε μπάλα(!) από όταν μπήκε στο ματς. Στην κορυφή και στο +6 από τον Πανιώνιο παρέμεινε ο Ολυμπιακός.

inner
inner
inner
inner
inner
inner
inner

Το ματς

Με ορμή και διάθεση να αναλάβει πλήρως τα ηνία του αγώνα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του Ουζουνίδη είχαν σχεδόν μόνιμα την μπάλα στα πόδια τους, πίεζαν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους και προσπαθούσαν με στημένα να απειλήσουν την εστία του Καπίνο. Την ίδια ώρα οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να ακολουθήσουν το γρήγορο τέμπο των γηπεδούχων και φαινόταν πως τα… χειρότερα –γι’ αυτούς- έρχονται. Και ήρθαν στην πρώτη μεγάλη φάση που έφτιαξε το τριφύλλι. Μπορεί, λοιπόν, ο Καπίνο να έβγαλε το τετ-α-τετ με τον Κλωναρίδη, ωστόσο ο Μπεργκ πήρε το ριμπάουντ και με καταπληκτικό εν κινήσει σουτ, σημάδεψε τη δεξιά γωνία των Πειραιωτών και μέσα σε αποθέωση έγραψε το 1-0 στο 15’.

Και παραλίγο να πιστοποιηθεί ακόμα πιο «γερά» η πλήρης ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, όμως ο Κλωναρίδης πέταξε στα σκουπίδια ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν τέσσερα λεπτά αργότερα σημάδεψε ψηλά άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής! Ο Ζέκα έκανε συγκλονιστικό παιχνίδι και μαζί με τον Κουρμπέλη είχαν «καταπιεί» τους Ρομαό-Μάρτινς-Τσόρι, με τον Αργεντινό να αναγκάζεται να γυρίσει πολύ πίσω για να οργανώσει –αν και ούτε αυτό απέδιδε καρπούς- το παιχνίδι των Πειραιωτών. Ο Ανσαριφάρντ ήταν… εντυπωσιακά κλεισμένος, ο Σεμπά «άφαντος», ο Ελιουνούσι ανούσιος και γενικά οι φιλοξενούμενοι δεν έβγαζαν πάθος και δεν μπορούσαν με τίποτα να κρατήσουν μπάλα. Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Παναθηναϊκού πίεζαν ασφυκτικά και έδειχναν να έχουν πνευμόνια για… 22, ο Μπεργκ κινούταν εξαιρετικά στο κενό χώρο και «έφτιαχνε» τους συμπαίκτες του, Βιγιαφάνιες-Κουλιμπαλί από τα δεξιά δημιουργούσαν συνεχώς ρήγματα, ενώ ο Εμποκού ήταν… φουλ στο κέφι, αν και ελαφρώς αναποτελεσματικός.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο… 29’ για να επιχειρήσει ο κακός Ολυμπιακός να απειλήσει τον Βλαχοδήμο. Και με ποιον άλλον; Με τον γερόλυκο Τσόρι. Παρά τα 36 του χρόνια, ο σπουδαίος Αργεντινός έκανε φοβερό σπριντ από τα δεξιά, σέρβιρε παρά την πίεση των Μολέδο-Ζέκα, αλλά ο Κουλιμπαλί δεν επέτρεψε να φτάσει η μπάλα στον Ανσαριφάρντ. Αυτό ήταν… Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα στο πρώτο 45λεπτο και φυσιολογικά βρίσκονταν πίσω. Κι αν στο τελευταίο τέταρτο οι πράσινοι ήταν πιο εύστοχοι ή… δεν υπήρχε Καπίνο, τότε το σκορ θα είχε… γράψει από νωρίς. Την μία, λοιπόν, ο γκολκίπερ των ερυθρολεύκων έβγαλε με το ένα χέρι την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμποκού, την άλλη έκανε ακόμα πιο μεγάλη επέμβαση στη γωνία του –σε νέο φάουλ του Κονγκολέζου-, ενώ στο νήμα ο Κουλιμπαλί σημάδεψε από πλεονεκτική θέση άουτ απέναντι σε έναν Ολυμπιακό… απόντα και πλήρως ανοργάνωτο (σε άμυνα και επίθεση).

Η ομάδα του Βούζα μπήκε ελαφρώς πιο παθιασμένη στο δεύτερο μέρος και θέλησε να κυκλοφορήσει την μπάλα (κάτι που δεν έκανε καθόλου στο πρώτο 45λεπτο), αλλά όλη αυτή η «διαδικασία» κράτησε ελάχιστα και δίχως να αισθανθεί φόβο ο Παναθηναϊκός. Κάθε φορά που ο Εμποκού ακουμπούσε μπάλα, έπιανε τρόμο τους αντίπαλους αμυντικούς, αφού ο Κονγκολέζος έκανε «παπάδες» και το μόνο που του έλειπε ήταν η τελική πάσα. Ο κόουτς του Ολυμπιακού διέγνωσε -όπως ο καθένας που παρακολουθούσε το παιχνίδι- την τραγική εικόνα της ομάδας του και έριξε στο ματς Φορτούνη-Ανδρούτσο μπας και διορθώσει τα κακώς κείμενα… Μάταια όμως!

Διότι πάνω που φαινόταν πως το τριφύλλι είχε κάτσει και είχε αφήσει μέτρα στους Πειραιώτες, τότε ήταν που έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο 2-0, με τον Ολυμπιακό να παραμένει υποτονικός, να μην έχει αντίδοτο στο πρέσινγκ και στην πίεση των γηπεδούχων. Ουσιαστικά δεν έκανε το παραμικρό για να αλλάξει τη μοίρα του! Και θα μπορούσε η… σεμνή τελετή να είχε λάβει πρόωρα τέλος, αλλά στο 69’ το παράλληλο γύρισμα του Εμποκού (ο οποίος έφυγε σφαίρα στην αντεπίθεση) για τους Μπεργκ-Κλωναρίδη ήταν πιο δυνατό από όσο χρειαζόταν και χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους οι πράσινοι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Καπίνο έκανε ακόμα μία τεράστια επέμβαση σε κοντινό πλασέ του Κονγκολέζου και κράτησε στο «κόλπο» τους ερυθρολεύκους.

Ακόμα και τραγικοί που ήταν οι Πειραιώτες, το 1-0… είναι 1-0 και τους έδινε το δικαίωμα να ελπίζουν μέχρι τέλους για να σώσουν ό,τι σωζόταν. Για την ακρίβεια, αυτό το δικαίωμα τους το έδινε ο εντυπωσιακός απόψε Καπίνο (στο πρώτο του ντέρμπι ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο) και κάποια άσχημα τελειώματα των πρασίνων, λόγοι που δεν μπορούσαν να «κλειδώσουν» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό. Στο τελευταίο τέταρτο, οι παίκτες του Ουζουνίδη (που πιστώνεται… φουλ την βελτίωση και την εικόνα της ομάδας του) έκαναν περισσότερο διαχείριση, παρά θέλησαν να «τελειώσουν» τον Ολυμπιακό. Άλλωστε έβλεπαν πως ο αιώνιος αντίπαλός τους ήταν ανήμπορος να κάνει το οτιδήποτε… Ο Φορτούνης δεν είχε σχεδόν ακουμπήσει μπάλα από όταν μπήκε, Καρντόζο-Ανσαριφάρντ… δεν υπήρχαν, τα μπακ και οι χαφ ήταν «εκτός τόπου και χρόνου» και φυσιολογικά ο Βλαχοδήμος περνούσε το πιο άνετο απόγευμά του! Είναι ενδεικτικό πως δεν απειλήθηκε ΚΑΘΟΛΟΥ, ούτε καν στα χασομέρια από 2-3 στημένα που κέρδισαν οι Πειραιώτες, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε μία… πανεύκολη νίκη.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνες (76’ Λουντ), Εμποκού (86’ Μπουμάλ), Κλωναρίδης (76’ Λέτο), Μπεργκ

Στον πράσινο πάγκο: Στιλ, Τελάντερ, Ρέις, Μπουμάλ, Μέστο

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μάρτινς (57’ Ανδρούτσος), Τσόρι (63’ Φορτούνης), Ελιουνούσι (81’ Καρντόζο), Σεμπά, Ανσαριφάρντ

Στον ερυθρόλευκο πάγκο: Χουτεσιώτης, Ρέτσος, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο

Διαιτητής: Κομίνης
Βοηθοί: Δημητριάδης, Χασάν
Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x