Stoiximan Super League

Τον «έστησε» σε μια γωνιά!

Την ανοδική του πορεία επιβεβαίωσε ο Αστέρας Τρίπολης! Σκοράροντας δις από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ, οι Αρκάδες επικράτησαν 2-0 του Λεβαδειακού και τον έπιασαν στην βαθμολογία!

Τον «έστησε» σε μια γωνιά!

Χτυπώντας δις από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε -δίκαια- με 2-0 του Λεβαδειακού και τον έπιασε στην βαθμολογία, συνεχίζοντας παράλληλα την ανοδική του πορεία.

Ο Ματίας Ιγκλέσιας μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαρτίν Τόνσο άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό, ενώ ο Αστέρας σκόραρε και το δεύτερό του τέρμα από μία ανάλογη φάση και συμμετοχή των δύο Αργεντινών μέσων, με τον Δουβίκα να χρίζεται σκόρερ.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του ματς στην Αρκαδία μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Στους 15 βαθμούς πλέον οι δύο ομάδες, με τους Αρκάδες να πετυχαίνουν τρίτη διαδοχική νίκη στην Super League. Συνεχίζουν την κακή πορεία των τελευταίων αγωνιστικών οι Βοιωτοί, οι οποίοι παραμένουν χωρίς νίκη για πέντε σερί ματς (σσ. τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες).

Το ματς



Με σαφή σκοπό να πάρει την κατοχή από το ξεκίνημα και να κάνει το… παιχνίδι του μπήκε στο ματς ο Αστέρας. Οι Αρκάδες είχαν τον έλεγχο, πίεζαν ψηλά την αντίπαλη άμυνα, θέλοντας να την υποχρεώσουν σε κάποια λάθη, και κάπως έτσι έφτιαξαν την πρώτη τους τελική στο 6’ αλλά ο Επασί ήταν σε καλή θέση και δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει το πλασέ του Γκοντό έξω από την περιοχή. Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη συνέχιζαν να έχουν τα ηνία, κρατούσαν τους φιλοξενούμενους στο δικό τους μισό αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν.

inner

Το ματς ήταν… σβηστό, ρυθμός δεν υπήρχε αλλά ούτε και φάσεις από τις δύο ομάδες, ενώ ο Λεβαδειακός έδειχνε σαφέστατη διάθεση να αμυνθεί και να εκμεταλλευτεί την γρήγορη μεσοεπιθετική του γραμμή σε κάποια κόντρα-επίθεση. Τίποτα, όμως. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι και περιορίζονταν σε παθητικό ρόλο και τελικά το πλήρωσαν. Αφού ο Αστέρας προειδοποίησε στο 31ο λεπτό με το σουτ του Τόνσο να περνάει κόρνερ, από την εκτέλεση αυτού προήλθε και το γκολ για τους Αρκάδες. Ο Αργεντινός χαφ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ιγκλέσιας με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, το οποίο κράτησαν εύκολα και μέχρι το ημίχρονο.

inner

Από μία διορθωτική κίνηση με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου από τους δύο προπονητές. Ο Ζοσέ Ανιγκό άλλαξε έναν εκ των τριών του στόπερ, βάζοντας τον Φαβάρο στη θέση του Τριποτσέρη, ενώ ο Σάββας Παντελίδης πέρασε στο ματς τον Δουβίκα αντί του -αρνητικού στο πρώτο μέρος- Γκοντό. Λίγα λεπτά μετά δε, ο τεχνικός του Λεβαδειακού έκανε κι άλλη αλλαγή, περνώντας στο ματς τον Καθάριο αντί του Ζαραδούκα, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Κάτι που συνέβη για λίγα μόνο λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την μοναδική και καλύτερη ευκαιρία τους στο παιχνίδι στο 60ο λεπτό όταν ο Καθάριος δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασιάδη στο τετ-α-τετ.

Αυτή η φάση έδειχνε να... ξυπνάει τους παίκτες του Παντελίδη, οι οποίοι πήραν εκ νέου τα ηνία του αγώνα και σκόραραν ένα δεύτερο τέρμα, καθαρίζοντας το ματς. Ήταν το 63ο λεπτό όταν ο Τόνσο εκτέλεσε ακόμη ένα κόρνερ, ο Ιγκλέσιας πήρε άλλη μία κεφαλιά και ο Δουβίκας από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του αγώνα με τους Αρκάδες να ήταν αυτοί, πάντως, που κυνήγησαν ακόμη ένα γκολ αλλά δεν κατάφεραν να το πετύχουν ούτε με τον Καλτσά αλλά ούτε και με τους Ιγκλέσιας, Κώτσιρα.

inner

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (61’ Τσουκαλάς), Τόνσο, Καλτσάς (85’ Κώτσιρας), Γκοντό (46’ Δουβίκας).

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης (46’ Φαβάρο), Λεονάρντο, Ζαραδούκας (50’ Καθάριος), Μητρόπουλος (73’ Ιωαννίδης), Νιάσε, Μεντί, Σουμπίνιο, Μπελγκαζουανί, Γιουσούφ.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας)
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (Αθήνας), Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθίου)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x