Γερμανία

Τον πρώτο λόγο οι «μεγάλοι»!

Στην τελική φάση μπαίνει το Κύπελλο Γερμανίας. Η Ντόρτμουντ δοκιμάζεται στη Δρέσδη από τη Ντιναμό, που απέκλεισε στον πρώτο γύρο τη Σάλκε(!), ενώ η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενεί τη Μπράουνσβαϊγκ.

Απουσιάζει το μεγάλο παιχνίδι από τους «16» του Κυπέλλου Γερμανίας, με τα παιχνίδια να διεξάγονται το διήμερο 3-4 Μαρτίου. Μπορεί σχεδόν όλοι οι «μεγάλοι» να συνεχίζουν στη διοργάνωση, αλλά στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποιο ντέρμπι.

Η κάτοχος του τίτλου, Μπάγερν Μονάχου έχει θεωρητικά εύκολο έργο, καθώς φιλοξενεί την Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ (ομάδα της Τσβάιτε Λίγκα), ενώ η Μπορούσια Ντόρτμουντ δοκιμάζεται στη Δρέσδη από τη Ντιναμό. Αν και πρόκειται για ομάδα Γ’ κατηγορίας, οι Βεστφαλοί θα πάνε «υποψιασμένοι», καθώς στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, έκανε τη σούπερ έκπληξη και απέκλεισε τη Σάλκε.

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά έχουν Βόλφσμπουργκ και Γκλάντμπαχ απέναντι σε Λειψία και Κίκερς Όφενμπαχ αντίστοιχα, ενώ η Λεβερκούζεν φιλοξενεί την Καϊζερσλάουτερν, από την οποία θέλει να πάρει ρεβάνς για τον περυσινό αποκλεισμό στην προημιτελική φάση. Θεωρητικά το πιο αμφίρροπο ζευγάρι (το μοναδικό μεταξύ ομάδων της Μπουντεσλίγκα), είναι αυτό ανάμεσα στη Φράιμπουργκ και την Κολωνία.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»

Τρίτη 3/3
Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν (20:00)
Άαλεν-Χόφενχαϊμ (20:00)
Ντιναμό Δρέσδης-Ντόρτμουντ (21:30)
Φράιμπουργκ-Κολωνία (21:30)

Τετάρτη 4/3
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Βέρντερ Βρέμης (20:00)
Λειψία-Βόλφσμπουργκ (20:00)
Μπάγερν Μονάχου-Μπράουνσβαϊγκ (21:30)
Κίκερς Όφενμπαχ-Γκλάντμπαχ (21:30)

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x