Ιταλία

Τότι: «Καταστροφή η πώληση του Ιγκουαΐν»

Σε συνέντευξη που έδωσε ο εμβληματικός αρχηγός της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, σχολίασε, μεταξύ άλλων, και τη μεταπήδηση του Ιγκουαΐν στη Γιουβέντους.

Σε μία πλήρη συνέντευξη που παραχώρησε ο Τότι στο ιταλικό «Gazzetta World», ο …οσονούπω 40χρονος επιθετικός δε θα μπορούσε να μην καταθέσει τη γνώμη του για τη μεταγραφή του Γκονσάλο Ιγκουαΐν στη Γιουβέντους, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο είναι σύνηθες φαινόμενο στην εποχή «των χρημάτων» που ζούμε, όπου το συναίσθημα εκλείπει σταδιακά από το νέο ποδοσφαιριστή.

«Το άθλημα έχει αλλάξει πολύ. Τώρα οι παίκτες εστιάζουν στα χρήματα. Αλλάζουν ομάδες συχνότερα για να βγάλουν περισσότερα λεφτά. Είναι περισσότερο δουλειά, παρά πάθος», τόνισε ο «καπιτάνο» των Ρωμαίων, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να διασκεδάσει και να δει έναν παίκτη να παίζει για την ίδια ομάδα. Αυτό συμβαίνει γιατί ελπίζει πως ο ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να τον προδώσει. Κοίτα (σ.σ. απευθυνόμενος στο δημοσιογράφο) τώρα τι συνέβη με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν που έφυγε από τη Νάπολι για να πάει στη Γιουβέντους. Είναι καταστροφή! Αλλά φαίνεται πια τελείως φυσιολογικό, όταν ένας ξένος παίκτης έρχεται στην Ιταλία, να μπορεί να μεταγραφεί σε μία άλλη ομάδα για να παίρνει περισσότερα χρήματα».

Φυσικά, δεν παρέλειψε να αντιπαραβάλει την όλη κατάσταση με την επαγγελματική σταδιοδρομία του ιδίου, η οποία έχει συνδεθεί μονάχα με τους «τζιαλορόσι».

«Αγαπούσα πάντα αυτά τα χρώματα και πάντοτε επιθυμούσα να φορέσω αυτήν τη φανέλα. Για μένα, αυτός είναι ο ιδανικός γάμος. Ίσως αυτή να είναι και η διαφορά μου με οποιονδήποτε άλλον. Δεν υπάρχουν πολλοί αθλητές που ακολουθούν την καρδιά τους. Επιλέγουν να πανε κάπου για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Είναι σαν γύφτοι. Αν εγώ σκεφτόμουν μόνο τα χρήματα και την οικονομική μου κατάσταση, θα είχα αλλάξει ομάδα πριν 10 χρόνια. Θα κέρδιζα παραπάνω από όσα παίρνω τώρα στη Ρόμα. Για μένα, όμως, η επιλογή μου είχε να κάνει με το πάθος, όχι με τα λεφτά».

Κλείνοντας, σε ερώτηση για το αν σκέφτηκε ποτέ να αφήσει την ιταλική πρωτεύουσα για άλλες πολιτείες, απάντησε: «Το σκέφτηκα κάποιες φορές να παίξω στις ΗΠΑ. Το σκέφτηκα καλά, αλλά ήταν επιλογή της καρδιάς μου να μείνω στη Ρόμα. Στην Κίνα δεν θα πήγαινα. Δεν μπορώ καν να το φανταστώ. Θα μου ήταν δύσκολο, λόγω και της νοοτροπίας μου», ολοκλήρωσε.

Επιμέλεια: Βασίλης Παπαδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x