Stoiximan Super League

Του… έβγαλε τα σωληνάκια!

Ούτε η μηχανική υποστήριξη κρατάει πλέον τον Εργοτέλη στην Σούπερ Λίγκα. Η Κέρκυρα πήρε διπλό παραμονής (2-1) στο Παγκρήτιο ενώ οι Κρητικοί υποβιβάστηκαν καθώς έσβησαν και οι μαθηματικές τους ελπίδες

Δεν κατάφερε να δώσει μέχρι τέλους τον αγώνα του ο Εργοτέλης. Η Κέρκυρα δεν έπαιξε στο Παγκρήτιο, και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τους μαχητικούς παίκτες του Ταουσιάνη, «γύρισε» το ματς, 2-1, αγγίζοντας την παραμονή κι έσβησε και τις μαθηματικές ελπίδες των Κρητικών που υποβιβάστηκαν.

Το σκορ άνοιξε με σουτ «κεραυνό» στο 57ο λεπτό ο Χαλκιαδάκης, δίνοντας την ομάδα του τη νίκη που θα την κρατούσε στην ζωή. Οι «Φαίακες» πίεσαν εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον την έλλειψη καθαρού μυαλού των γηπεδούχων και με τέρματα του Ντιμιτρόφσκι και του ΜVP Κόντου, πήραν ίσως το «τρίποντο» που κλειδώνει την παραμονή τους.

Παντελώς αδιάφορος ο Εργοτέλης στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Σοκαριστικός τραυματισμός του Γκορκς σε διεκδίκηση με τον Μαρκόφσκι.

To ματς:



Δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο στα πρώτα λεπτά στο Παγκρήτιο. Ο τραυματισμός του Γκορκς κι εν συνεχεία το πρόβλημα και με τον Μαρκόφσκι, δεν επέτρεψαν στις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό. Πάντως, ο Εργοτέλης έδειξε κάπως πιο ευδιάθετος δημιουργώντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 15ο λεπτό, έπειτα από σουτ του Καλέ. Η Κέρκυρα εμφανίστηκε κάπως πιο προσεκτική, ρίχνοντας μεγαλύτερο βάρος στα μετόπισθεν.

inner

Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη προσπάθησε με οργανωμένες επιθέσεις να απειλήσει την εστία του Κουτζαβασίλη, όμως οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν με μεγάλη ευκολία τους χώρους και δεν απειλήθηκαν. Αντίθετα, κατάφεραν να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να πλησιάσουν με κάποια γεμίσματα την αντίπαλη περιοχή. Έτσι βγήκε και η μεγαλύτερη ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο, όταν ο Καϊκούτ με «φωτοβολίδα» έξω από την περιοχή, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ (40’).

Ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο και καμία απ’ τις δύο ομάδες δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει. Τελικά, η λύση ήρθε… εξ αποστάσεως. Ο Χαλκιαδάκης με έναν κεραυνό στο 57ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κέρκυρας, που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Η αντίδραση των «Φαιάκων» ήταν καλή καθώς εκμεταλλεύτηκε τα μέτρα που της έδωσε ο Εργοτέλης και πίεσε με επιθέσεις από τα άκρα. Ο Κόντος έγινε «μοιραίος» στο 67’, όταν σπατάλησε μοναδική ευκαιρία, αλλά ο Ντιμιτρόφσκι (74’) τον «έσωσε» επτά λεπτά αργότερα κάνοντας το 1-1.

inner

Η εικόνα άλλαξε μετά την ισοφάριση, αφού οι γηπεδούχοι έπαιζαν μόνο για τη νίκη. Αυτό τους ανάγκασε να τα παίξουν όλα για όλα και να ανοιχτούν. Το παιχνίδι των Κρητικών ήταν ιδανική λεία για τους Κερκυραίους, που βρήκαν την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς με αντεπίθεση και εξαιρετικό τελείωμα του Κοντού στο 78’. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού οι παίκτες του Ταουσιάνοι ξέμειναν από κουράγια και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν άνετα το «διπλό».







Οι συνθέσεις:



Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Τζανακάκης (54’ Γκέντσογλου), Λουβιόν, Γκορκς (13’ Λυκογιάννης), Πίτσος, Μπόε, Κανζαφέρης, Καλέ (77’ Ολαϊτάν), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Τζίλας

Στον πάγκο: Καβασάκης, Ρέντζας, Ούλα, Χαντί

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (61’ Ταβάρες), Γκόμες, Μαρκόφσκι (18’ Καϊκούτ), Κόντος, Χαβίτο, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος (65’ Καρντόζο), Ντιόγκο

Στον πάγκο: Σέτκους, Μανωλάς, Παρασκευαΐδης, Κρητικός

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x