Stoiximan Super League

Του έκανε την καρδιά… περιβόλι!

Ο Πλατανιάς ήλπιζε σε ένα δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα στα Περιβόλια, ωστόσο η Ξάνθη τον… γείωσε. Με γκολ των Μπρίτο και Γέντρισεκ, οι Ακρίτες επικράτησαν 2-0 και πήραν το πρώτο τους τρίποντο!

«Άλωσε» τα Περιβόλια η Ξάνθη! Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και έχοντας σκόρερ τους Μπρίτο και Γέντρισεκ, επικράτησε 2-0 του Πλατανιά, παίρνοντας το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Κάκιστη εμφάνιση από τον Πλατανιά, που μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να πάρει ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα. Φοβερό παιχνίδι από τους Μπρίτο, Κίκε, Ντε Λούκας και Λουσέρο, όπου χρειάστηκε φώναξε «παρών» ο Ζίφκοβιτς.

Το ματς



Κακός ρυθμός και επαναλαμβανόμενα λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής από τους παίκτες των δύο ομάδων στο πρώτο δεκάλεπτο. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα η Ξάνθη έπαιρνε ολοένα και περισσότερα μέτρα στο χορτάρι και με τη συμπλήρωση 18 λεπτών ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπρίτο έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, πέρασε δύο αντιπάλους και με διαγώνιο σουτ μέσα από το «κουτί», νίκησε τον Ομπερχάουσερ για το 1-0!

Μάλιστα, οκτώ λεπτά αργότερα και με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να συνέλθουν από το… σοκ, η Ξάνθη «χτύπησε» ξανά στο ματς με συνεργασία βγαλμένη από ομάδα υψηλού επιπέδου. Ο Λουσέρο έδωσε στον Ντε Λούκας, που πάτησε για τον Κασάδο, με τον τελευταίο να σεντράρει με την μία και τον Γέντρισεκ με μονοκόμματο σουτ να γράφει το 2-0! Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, δεν άφηναν κανένα περιθώριο στους Κρητικούς να αντιδράσουν, οι οποίοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάσεις και προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο με μακρινά σουτ που δεν είχαν καμία τύχη.

Μπρίτο και Κίκε έκαναν φοβερό παιχνίδι, ο Ντε Λούκας οργάνωνε με… μαεστρικό τρόπο και στο 38’ λίγο έλειψε να σκοράρουν και τρίτη φορά αλλά ο Ομπερχάουσερ είπε «όχι» στον Γέντρισεκ μέσα από την περιοχή. Στην αμέσως επόμενη φάση, πάντως, ο Πλατανιάς είχε την πρώτη του ευκαιρία στο ημίχρονο αλλά ο Ζίφκοβιτς «έβγαλε» το κοντινό σουτ του Κοροβέση κρατώντας το προβάδισμα των δύο τερμάτων για την ομάδα του.

Μια από τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο από τον Πλατανιά. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είχε τον έλεγχο αλλά έφτιαχνε τελικές μόνο με μακρινά σουτ, τα οποία ούτε που ανησυχούσαν τον Ζίφκοβιτς. Στο 74ο λεπτό, όμως, ο Σέρβος πορτιέρε με την δεύτερη μεγάλη του επέμβαση στο ματς, κράτησε το μηδέν και ουσιαστικά το τρίποντο για την ομάδα του! Μετά από ωραία κάθετη του Κοροβέση, ο Γκρζέλτσακ μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ με τον Ζίφκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

Από την άλλη μεριά η Ξάνθη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, κρατούσε πολύ εύκολα μακριά από την περιοχή της τους γηπεδούχους και έκανε κατά κάποιο τρόπο… συντήρηση δυνάμεων! Οι Ακρίτες έβγαλαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τους βρήκε να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο και συνάμα δίκαιο τρίποντο, φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα.



ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ομπερχάουσερ, Στάθης, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Βάντερσον, Κρος (31' Στανισάβλιεβιτς), Αγγελόπουλος (63' Μπούτνικ), Ενσικουλού, Ντεβέσα (77' Πατράλης), Κοροβέσης, Γκρζέλτσακ.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Κίκε (61' Τριάδης), Μπρίτο (83' Κάστρο), Γέντρισεκ (76' Μεχία).

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Βασίλης Λάμπρου (Ανατ. Αττικής), Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής)
Τέταρτος: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας)

Γήπεδο: Περιβόλια

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x