Stoiximan Super League

Του χάλασε τη γιορτή

Γεμάτη Λεωφόρος, Λέτο στις εξέδρες, αλλά... κηδεία στο χορτάρι! Η εντυπωσιακή Ξάνθη και η λανθασμένη απόφαση του Μάνταλου να αποβάλλει νωρίς τον Ζέκα, έφεραν την ήττα για τον Παναθηναϊκό (1-0).

Η γιορτινή ατμόσφαιρα γύρισε… μπούμερανγκ στον Παναθηναϊκό των πολλών προβλημάτων!

Παρά τη γεμάτη Λεωφόρο, παρά τον Λέτο στις εξέδρες, οι πράσινοι δεν ήταν καλοί κι όταν ο Μάνταλος απέβαλλε αδίκως στο 51’ τον Ζέκα (χάνει σίγουρα τον επαναληπτικό με τον Ατρόμητο), η Ξάνθη… μυρίστηκε ψαχνό κι έφυγε με σπουδαίο διπλό, 0-1!

Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ο Σολτάνι, εντυπωσιακός ο Νιέτο, κόντρα σε ένα τριφύλλι που δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, είχε λίγες φάσεις (κυρίως στο δεύτερο, καθώς στο πρώτο ήταν εντελώς «αλλού») και μοιραία ηττήθηκε.

Ντεμπούτο έκανε ο Μολέδο, ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία, με σωστές τοποθετήσεις, βγαίνοντας αρκετές φορές πρώτος στις φάσεις. Δεν έκανε αισθητή την παρουσία του ο «αγχωμένος» Βιγιαφάνιες, ο οποίος «χάθηκε» στα άκρα (όχι στη φυσική του θέση) και στο «μπερδεμένο» 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε για αρκετή ώρα ο Στραματσόνι.

Το ματς

Ατμόσφαιρα γιορτινή, Λέτο στις εξέδρες, αλλά Παναθηναϊκός… απών από το γήπεδο. Το κατά πολύ αλλαγμένο πρόσωπο του τριφυλλιού (λόγω αρκετών προβλημάτων και μίνι ροτέισον) αλλά και το 4-2-3-1 του Στραματσόνι προκάλεσε δυσλειτουργία στη ομάδα του. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν ούτε κατοχή, ούτε καλή κυκλοφορία μπάλας, κόντρα σε μια Ξάνθη που έδειχνε… τσαγανό κι έτοιμη για τη «ζημιά». Τα λεπτά περνούσαν, αλλά η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν βελτιωνόταν, με τον Κλωναρίδη «χαμένο» στην κορυφή, τον Βιγιαφάνιες ανενεργό στα άκρα και τον Καλτσά μαχητικό, αλλά χωρίς ουσία.

Και δεν ήθελε πολύ να «παγώσει» το Απόστολος Νικολαΐδης όταν στο 29’ (κι ενώ ως τότε οι πράσινοι δεν είχαν καν τελική) ο Νιέτο βγήκε τετ-α-τετ με τον Στιλ, αλλά ο Άγγλος τερματοφύλακας το έβγαλε εντυπωσιακά και έσωσε την ομάδα του! Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Στραματσόνι έγιναν πιο κινητικοί, Βιγιαφάνιες-Κλωναρίδης έδειξαν να μπαίνουν περισσότερο στο κλίμα, αλλά χωρίς η εστία των ακριτών να νιώθει σοβαρή απειλή. Μοναδική ουσιαστικά φάση στο πρώτο 45λεπτο για τον κακό Παναθηναϊκό (που δεν έβρισκε λύσεις στην εξαιρετικά στημένη Ξάνθη που είχε κερδίσει τη μάχη του κέντρου) ήταν μια προβολή του Αργεντινού, που βέβαια δεν βρήκε στόχο διατηρήθηκε το 0-0.

Δεν άργησε τελικώς να μπει «μπουρλότο» στην αναμέτρηση. Όχι λόγω κάποιου τέρματος, αλλά για μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Μάνταλου! Ο ρέφερι του αγώνα, λοιπόν, απέβαλλε στο 51’ τον Ζέκα (αν και έπρεπε να του δείξει απλώς κίτρινη κάρτα) για χτύπημα στον Σολτάνι και κάπου εκεί ξεκίνησε η… κάτω βόλτα για το τριφύλλι. Και παράλληλα πήγε «περίπατο» η σκέψη του Στραματσόνι να βάλει τον Βιγιαφάνιες στη φυσική του θέση, σε ρόλο δεκαριού. Οι παίκτες των δύο ομάδων επιδίδονταν σε σκληρά μαρκαρίσματα, τα νεύρα είχαν κάνει την εμφάνισή τους σε κάθε φάση, ο κόσμος διαμαρτυρόταν έντονα και μόνο μπάλα δεν παιζόταν στη Λεωφόρο, με την κλεψύδρα βέβαια να αδειάζει…

Οι ακρίτες πλέον είχαν αναλάβει τα ηνία. Ήθελαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Και μπορεί στο 63’ ο Στιλ να έσωσε ξανά τον Παναθηναϊκό (απομακρύνοντας την μπάλα στη γωνία του, σε σουτ του Ορφανίδη), αλλά στο 67’ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα όταν οι φιλοξενούμενοι ξεδιπλώθηκαν εξαιρετικά (με τον εκπληκτικό Νιέτο), ο Νάνο δεν μπόρεσε να διώξει και ο Σολτάνι στο 67’ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Τα πάντα πλέον ήταν εις βάρος του Παναθηναϊκού. Προς στιγμήν οι παίκτες του Στραματσόνι έβγαλαν αντίδραση για να αποφύγουν την ήττα, αλλά στις δύο ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν ο Πέτριτς σημάδεψε άουτ από πλεονεκτική θέση και ο Ζαρόπουλος είπε εντυπωσιακά «όχι» στο ωραίο σουτ του Λουντ. Εκεί, ουσιαστικά, εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες των γηπεδούχων τουλάχιστον για τον βαθμό της ισοπαλίας. Και παραλίγο να γίνει ακόμα πιο «βαριά» η νύχτα, αν ο Σκουρτάι δεν είχε σημαδέψει το δοκάρι του Στιλ στο νήμα και είχε διπλασιάσει τα τέρματα της εξαιρετικής Ξάνθης…

inner

inner

inner



Παναθηναϊκός: Στιλ, Νάνο, Μαρινάκης, Μολέδο, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Λαγός (77’ Λουντ), Βιγιαφάνιες (64’ Πράνιτς), Καλτσάς (54’ Εσιέν), Κλωναρίδης, Πέτριτς

Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Καρυπίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Φλίσκας (70’ Παπαστεριανός), Ντιμιτρόφ (59’ Σκουρτάι), Ορφανίδης, Νιέτο, Σολτάνι

Γήπεδο: Λεωφόρος
Διαιτητής: Μάνταλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x