Ισπανία

Τους άφησε με την όρεξη…

Την αντίσταση των 10 παικτών (από το 35’ λόγω αποβολής του Βέστερμαν) της Μπέτις κατέβαλε εκτός έδρας η Μπαρτσελόνα (2-0) και άφησε για ακόμα μία αγωνιστική στην… αναμονή Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν είναι στα καλύτερά της και αυτό είναι φανερό, ωστόσο για ακόμα μία αγωνιστική η Μπαρτσελόνα άφησε με την… όρεξη Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης (που είχαν επικρατήσει νωρίτερα των Ράγιο Βαγεκάνο και Ρεάλ Σοσιεδάδ αντίστοιχα) που περίμεναν «γκέλα» των Καταλανών και πέρασε και από την έδρα της Μπέτις, επικρατώντας 2-0, με σκόρερ τους Ράκιτιτς και Σουάρες

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν εντελώς ακίνδυνη στη διάρκεια του α’ μέρους, αφού το μόνο που κατάφερνε ήταν να διατηρεί –ως συνήθως- την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργεί κλασικές ευκαιρίες.

Παρ’ όλα αυτά το έργο των φιλοξενούμενων απλουστεύτηκε πάρα πολύ στο 35’, όταν ο Βέστερμαν εντελώς αδικαιολόγητα και ενώ είχε ήδη κίτρινη κάρτα έκανε φάουλ στον Ινιέστα και αδιαμαρτύρητα αποχώρησε για τα αποδυτήρια, χωρίς καν να δει την κόκκινη του ρέφερι της αναμέτρησης.

Στο β’ μέρος η Μπαρτσελόνα ήταν αναμενόμενο ότι θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την πίεσή της, όπως και έγινε, αλλά το γκολ δεν το πέτυχαν από κάποια εξεζητημένη ομαδική προσπάθεια. Αντίθετα, οι παίκτες της Μπέτις και συγκεκριμένα οι Πετσέλα και Άνταν τα έκαναν… θάλασσα σε μια εύκολη σέντρα του Μέσι και ο Ράκιτιτς δέχθηκε το… δώρο που σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια του ματς ήταν αδύνατον για τους 10 παίκτες της Μπέτις να διεκδικήσουν το οτιδήποτε, με αποτέλεσμα η Μπάρτσα να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 81’ με σκόρερ τον Σουάρες, έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Λιονέλ Μέσι.

Πλέον, με δύο αγωνιστικές να απομένουν, η Μπαρτσελόνα ελέγχει πλήρως την κατάσταση, αφού καλείται να αντιμετωπίσει την Εσπανιόλ εντός και τη Γρανάδα εκτός έδρας, σε ένα βατό πρόγραμμα.



Παρασκευή 29/4

Χιχόν – Εϊμπάρ 2-0
(43' Καρμόνα, 82' Μενέντεζ)

Σάββατο 30/4

Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1
(80' Μπέιλ)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ράγιο Βαγεκάνο 1-0
(55’ Γκριεζμάν)

Μπέτις – Μπαρτσελόνα 0-2
(50’ Ράκιτιτς, 81' Σουάρες)

Γρανάδα – Λας Πάλμας (23.05)

Κυριακή 1/5
Μπιλμπάο – Θέλτα (13.00)

Εσπανιόλ – Σεβίλλη (17.00)

Λα Κορούνια – Χετάφε (19.15)

Βαλένθια – Βιγιαρεάλ (21.30)

Δευτέρα 2/5
Μάλαγα – Λεβάντε (21.30)


Η επόμενη αγωνιστική (37η):

Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ
Θέλτα-Μάλαγα
Εϊμπάρ-Μπέτις
Χετάφε-Χιχόν
Λας Πάλμας-Μπιλμπάο
Λεβάντε-Ατλέτικο
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια
Σοσιεδάδ-Βαγεκάνο
Σεβίλλη-Γρανάδα
Βιγιαρεάλ-Λα Κορούνια

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x