Stoiximan Super League

Τους «έχει» ο Ολυμπιακός

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για το ματς του Ολυμπιακού με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός παίζει το ματς της χρονιάς το βράδυ της Τρίτης απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και το ζητούμενο φυσικά για την ομάδα του λιμανιού είναι ν' αφήσει πίσω τον αγώνα με την Ξάνθη και ν' αφοσιωθεί στην αναμέτρηση με τους Πορτογάλους. Και παρά τ' ότι πρόκειται για την πρώτη αγωνιστική του ομίλου, το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα (όπως και της αναμέτρησης των δύο ομάδων στην Πορτογαλία) θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ευρωπαϊκό μέλλον Ολυμπιακού και Σπόρτινγκ, αν θεωρήσει βέβαια κάποιος ότι Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους θα είναι αυτές που θα “τσεκάρουν” τα δύο εισιτήρια για τους 16.

Ότι Ισπανοί και Ιταλοί είναι τα μεγάλα φαβορί αυτό δεν το αμφισβητεί φυσικά κανείς. Πάμε λοιπόν στο ματς της Τρίτης με τους “ερυθρόλευκους” να γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για να συνεχίσουν στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο, αν καταφέρουν να κερδίσουν τη Σπόρτινγκ. Ένα ματς που όμως χρειάζεται προσοχή, καθώς πρώτα απ' όλα απέναντι στους πειραιώτες θα βρεθεί μια καλή ομάδα.

Επίσης θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στον προπονητή της Σπόρτινγκ, τον Ζεσούς, ο οποίος είναι εξαιρετικός κόουτς και θα θέλει τη δική του εκδίκηση για τον αποκλεισμό της Μπενφίκα από τον Ολυμπιακό του Μίτσελ πριν από τέσσερα χρόνια.

Αυτό πάντως που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απέναντι σε πορτογαλικές ομάδες. Βλέπει λοιπόν κάποιος ότι οι συναντήσεις των πειραιωτών μ' εκπροσώπους της Πορτογαλίας είναι σύνηθες φαινόμενο και οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν κάθε λόγο να υπερηφανεύονται για το ρεκόρ τους. Ειδικά στην έδρα του ο Ολυμπιακός φαντάζει ανίκητος για ομάδες με μεγάλη ιστορία όπως η Μπενφίκα και η Πόρτο, καθώς σε οκτώ ματς που έχουν φιλοξενήσει πορτογαλικές ομάδες που οι πειραιώτες έχουν καταφέρει να κερδίσουν στα εφτά.

Και αναφερόμαστε σε μεγάλες νίκες όπως για παράδειγμα το 5-1 επί της Μπενφίκα (για το ΟΥΕΦΑ) επί Βαλβέρδε, για το 2-1 επί της Πόρτο στο ΟΑΚΑ που βοήθησε στην πρόκριση των πρωταθλητών στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της περιόδου. Ο Ολυμπιακός κερδίζει την Πόρτο στην Ελλάδα όσες φορές κι αν έχουν συναντηθεί οι δύο σύλλογοι ενώ η μοναδική εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού από πορτογαλική ομάδα είναι στο μακρινό 1973 όταν η μεγάλη Μπενφίκα είχε κερδίσει τους “ερυθρόλευκους” στο Φάληρο με 1-0.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει καλά αποτελέσματα και στην Πορτογαλία έχοντας στο ενεργητικό του μια νίκη (με Αρούκα) και δύο ισοπαλίες (Μπενφίκα και Πόρτο) αλλά βέβαια οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχουν παίξει ποτέ με τη Σπόρτινγκ.

Ωστόσο δεν μπορεί να μη λάβει κάποιον υπόψιν πως οι επισκέψεις των Πορτογάλων στην Ελλάδα για ματς με τον Ολυμπιακό είναι κάτι παραπάνω από δύσκολες. Οι πειραιώτες καλούνται λοιπόν να πετύχουν απέναντι στη Σπόρτινγκ αυτά που έχουν καταφέρει κι εναντίον των δύο άλλων μεγάλων δυνάμεων της Πορτογαλίας αλλά φυσικά η αποστολή της ελληνικής ομάδας δε θα είναι εύκολη. Το παρελθόν σίγουρα δεν παίζει μπάλα αλλά κάτι “δείχνει”.

Κι αυτό το “κάτι” είναι ενθαρρυντικό για την ομάδα του λιμανιού. Πολλές φορές λοιπόν λέμε για μια ομάδα ότι δεν της “πάει” μια αντίπαλος ή μια ομάδα από συγκεκριμένη χώρα. Το σίγουρο είναι ότι του Ολυμπιακού του “πάνε” οι πορτογαλικές ομάδες αλλά για να κερδίσει το βράδυ της Τρίτης θα πρέπει να μην κοιτάζει πίσω αλλά μπροστά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x