Stoiximan Super League

Τους γλύκανε ο Ολυμπιακός

Ζέστανε το κοινό του ο Ολυμπιακός στην πρώτη του φετινή εμφάνιση μπροστά σε αυτό με το 2-1 επί της Μπεσίκτας, ενώ είχε πολύ καλή απόδοση κατά διαστήματα. Γκολ ο Φινμπόγκασον, επανεμφάνιση για Μανιάτη.

Θετικό το πρώτο φετινό δείγμα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκακή, καθώς όχι μόνο επικράτησε 2-1 της Μπεσίκτας σε φιλική αναμέτρηση, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει ότι ήταν πολύ καλή η παρουσία του κατά διαστήματα και ειδικά στο β’ μέρος.

«Έσπασε» το ρόδι ο Φινμπόγκασον, που σκόραρε για πρώτη φορά με την ερυθρόλευκη φανέλα (59’). Ισοφάρισαν στο 88’ οι φιλοξενούμενοι, κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Ουϊσάλ. Τη νίκη έδωσε ο Φουστέρ με γκολ στο 90’, εκμεταλλευόμενος το πέναλτι που κέρδισε ο Ντοσεβί.

inner

Επιστροφή Γιάννη Μανιάτη στη δράση μετά τον τραυματισμό που υπέστη στον προημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ τον περασμένο Μάρτιο.

Πως έπαιξε
Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε την ομάδα του με τον Φορτούνη σε ρόλο οργανωτή, καθώς έλλειπε ο Τσόρι που έκανε θεραπεία τις τελευταίες ημέρες. Ο Χάρα ήταν στην κορυφή της επίθεσης με τον Φινμπόγκασον να είναι στον πάγκο.

Συγκεκριμένα, Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Σαλίνο, Σιόβας, Βούρος, Ελαμπντελαουί. Στον άξονα οι Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Φορτούνης. Δεξιά ο Πάρντο, Ντουρμάζ και φορ ο Χάρα.

Το ματς
Γενικότερα ήταν φιλικό που δεν κούρασε, έχοντας αρκετά καλό ρυθμό για τα δεδομένα της εποχής και αρκετές ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να ζεστάνει τον κόσμο του που τον έβλεπε για πρώτη φορά από κοντά. Ο ενθουσιασμός που έδειξαν οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» βοήθησε στο να γίνει ένα ωραίο και ανοιχτό παιχνίδι. Οι Πειραιώτες έπαιξαν πιο επιθετικά από την αρχή και είχαν την κατοχή της μπάλας. Πολύ καλή κατά διαστήματα η κυκλοφορία της μπάλας από τους νταμπλούχους Ελλάδος, που είχαν και πάλι προβλήματα στην αμυντική τους λειτουργία.

Μάλιστα, σε κάποια φάση είχε φθάσει η κατοχή της μπάλας στο 65%-35% στο πρώτο μέρος, όπου οι δύο ομάδες είχαν από μια μεγάλη ευκαιρία. Στα μέσα του α’ ημιχρόνου ο Γκόμεζ τα έβαλε με όλη την αντίπαλη άμυνα και τα κατάφερε, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει και τον Ρομπέρτο. Ο Χάρα λίγο έλειψε να σκοράρει τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ και ο Αργεντινός έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να διώχνεται σχεδόν πάνω στη γραμμή.

inner

Καλό ήταν και το δεύτερο μέρος, αλλά από ένα σημείο και μετά οι αρκετές αλλαγές συνέβαλαν (όπως γίνεται συνήθως) στο να πέσει ο ρυθμός. Από τα μέσα του και μετά, παρά την απώλεια του Φορτούνη που τραυματίστηκε ο Ολυμπιακός επέβαλε τον ρυθμό του και ειδικά από το 65’ και μετά όταν και βγήκαν εκτός οι Γκόμεζ, Κουαρέσμα και Τόρε. Με την πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι και με την απουσία των ποιοτικότερων παικτών της Μπεσίκτας κινδύνεψαν ελάχιστα στο β’ μέρος. Το τέρμα της Μπεσίκτας ήρθε κόντρα στη ροή της αναμέτρησης με τον Καπίνο να μην έχει χρειαστεί να επέμβει από το 68' και μετά που μπήκε στο παιχνίδι. Πολύ δραστήριος ο Πάρντο, καλός και ο Ντουρμάζ.



inner




Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο (68' Καπίνο), Ελαμπντελαουί (90+1' Σάλιακας), Βούρος (68' Μποτία), Σιόβας (46' Αυλωνίτης), Σαλίνο (46' Μαζουακού), Μιλιβόγεβιτς (85' Μανιάτης), Μπουχαλάκης (76' Κασάμι), Φορτούνης (55' λ.τ. Φουστέρ), Πάρντο (76' Πουλίδο), Ντουρμάζ (69' Ντοσεβί), Χάρα (46' Φινμπόγκασον).

Μπεσίκτας (Γκιουνές): Ζενγκίν, Μπεκ, Ροντόλφο, Γκιουλούμ (83' Μιλόσεβιτς), Τόσιτς (46' Μότα), Χάτσινσον (84' Πεκτεμέκ), Ουϊσάλ, Κουαρέσμα (64' Σαχάν), Εζιακούπ (73' Κουρτουλούς), Τερέ (64' Φράι), Γκόμες (64' Τοσούν).

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (ΕΠΣ Αθηνών), Αντώνης Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών)

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x