Champions League

«Τρελάθηκε» και προκρίθηκε ο ΑΠΟΕΛ!

Ένα βήμα πριν το… σεντόνι του Champions League o ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη! Με τρία γκολ στην παράταση(!), ο «θρύλος» της Κύπρου έκαμψε την αντίσταση της Βιτορούλ (4-0) και πέρασε στα πλέι οφ.

Από το άγχος στο… απόλυτο πάρτι ο ΑΠΟΕΛ!

Μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό της, η ομάδα του Γιώργου Δώνη (έκανε ντεμπούτο στον πάγκο) κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Βιτορούλ και να προκριθεί στα πλέι οφ του Champions League.

Κάπως έτσι θα διεκδικήσει την είσοδό της στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κι ενώ έχει ήδη εξασφαλίσει ευρωπαϊκή παρουσία για την προσεχή σεζόν (αν αποκλειστεί στα πλέι οφ του Champions League, πάει απευθείας στους ομίλους του Europa League).

Ο κυπριακός σύλλογος «ισοφάρισε» το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0), στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, οι γηπεδούχοι... τρελάθηκαν και με τρία γκολ όχι μόνο προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, αλλά το έκαναν με το εμφατικό 4-0 κόντρα στους «διαλυμένους» Ρουμάνους!

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να αγχώσουν για τα καλά το «ΓΣΠ», όταν μόλις στο 3’ είχαν δοκάρι σε σουτ του Κόμαν. Σιγά-σιγά ο ΑΠΟΕΛ άρχισε να ανεβαίνει και ως τη λήξη του πρώτου μέρους είχε δύο καλές στιγμές να ανοίξει το σκορ, ωστόσο τη μία ο αντίπαλος τερματοφύλακας είπε «όχι» στον Ντε Καμάργκο, ενώ λίγο αργότερα ο φορ των γηπεδούχων σημάδεψε άουτ.

Οι παίκτες του Δώνη μπήκαν πιο αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν νωρίς-νωρίς να φέρουν «ισορροπία» στη σειρά. Στο 53’, ο Αλωνεύτης εκτέλεσε κόρνερ, ο Καρλάο νίκησε τους πάντες στον αέρα κι έγραψε το 1-0 μέσα σε αποθέωση. Ως το φινάλε του 90λεπτου, οι Κύπριοι ήταν κυρίαρχοι, είχαν την ευκαιρία να το «τελειώσουν» (όταν ο Εμπεσίλιο σημάδεψε για… χιλιοστά άουτ στο 79’), αλλά θα μπορούσαν και να είχαν πάθει «εγκεφαλικό», αν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κόμαν είχε βρει δίχτυα μετά από τραγικό λάθος της άμυνας.

Ευτυχώς ο ΑΠΟΕΛ την γλίτωσε και με το 1-0 πήγε στην παράταση για να «καθαρίσει» τη μπουγάδα. Και είναι αλήθεια πως στον έξτρα χρόνο δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα στη Βιτορούλ να πιστέψει στην πρόκριση. Την «πάτησε» κανονικά και με το νόμο! Στο 93’, μετά από φάση διαρκείας, ο Μερκής έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κι έδωσε σκορ πρόκρισης, ενώ στα… καπάκια ο Ντε Καμάργκο έπιασε όμορφη κεφαλιά και έδωσε «αέρα» για τα καλά στον ΑΠΟΕΛ, μέσα σε πανδαιμόνιο στο «ΓΣΠ». Οι Ρουμάνοι είχαν… χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια, με αποτέλεσμα στο 105 ο Εφραΐμ με ωραίο σουτ να βάλει το… κερασάκι στη τούρτα και να υπογράψει το εκκωφαντικό, βάσει και της διακύμανσης του σκορ, 4-0!

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Καρλάο (80’ Μερκής), Ρουέδα, Μιλάνοφ, Λάγο, Βινίσιους, Μοράις, Μπερτόλιο, Βάντερ (88’ Εφραΐμ), Αλωνεύτης (55? Εμπεσίλιο), Ντε Καμάργκο.

Βιτορούλ: Ριμνιτσεάνου, Κονσταντίν, Μπενζάρ, Κόμαν, Τσίρου, Νεντέλτσου (82' Μλάντεν), Λόπες, Μπολί, Γκανέα, Τσικαλντάου (82' Ερέα), Τσίτσου. (96' Περέιρα)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x