Super League 2

Τρεχάματα για Αδαμίδη-Θανόπουλο

Αγωγές του Δημοσίου για την «αμαρτωλή» εταιρεία Empire 1924 αντιμετωπίζουν οι πρώην πρόεδροι της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης και Νίκος Θανόπουλος.

Να λογοδοτήσουν για χρέη της εταιρείας Empire 1924 καλούνται από την ελληνική δικαιοσύνη οι Σταύρος Αδαμίδης και Νίκος Θανόπουλος.

Σε βάρος τους έγινε αγωγή από το δημόσιο, καθώς οι δύο πρώην πρόεδροι της ΑΕΚ είχαν δικαίωμα υπογραφής ως διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας που εκμεταλλευόταν εμπορικά το σήμα του συλλόγου. Στην αγωγή γίνεται λόγος για παρακρατημένους φόρους -κυρίως ΦΠΑ- συνολικού ύψους 615.000 ευρώ με τις προσαυξήσεις και από τη στιγμή που η εταιρεία δεν κάλυψε τις υποχρεώσεις της ως νομικό πρόσωπο, υπεύθυνοι θεωρούνται οι νόμιμοι εκπρόσωποί του.

Ο Σταύρος Αδαμίδης πήρε αναβολή από το Εφετείο, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα είναι προγραμματισμένη η δίκη του Νίκου Θανόπουλου. Οι δύο τους μείωσαν σε 380.000 την οφειλή προς το ΦΠΑ, αλλά ακόμη δεν έχουν… ξεμπερδέψει.

Σημειώνεται πως η υπόθεση αυτή δεν αφορά στο ελάχιστο τη νέα ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς αφορά σε όσα συνέβησαν πριν τη διάλυσή της το 2013.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x