Ελλάδα

Τρία στα τρία, πρωτιά και άνοδος για την Εθνική Νέων!

«Χρυσή αλλαγή» ο Γαϊτανίδης για την Ενική Νέων, που κέρδισε 3-0 τη Βουλγαρία χάρη σε χατ-τρικ του, έκανε το 3Χ3 στην Elite Round του Euro U19 και «προβιβάστηκε» στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της UEFA

Με… πρόσωπο της ημέρας τη «χρυσή αλλαγή» του Γιάννη Γκούμα, τον Αντώνη Γαϊτανίδη, η Εθνική Νέων νίκησε τη γηπεδούχο Βουλγαρία 3-0, πέρασε θριαμβευτικά με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 και «ανέβηκε» στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της UEFA.

Ο Γαϊτανίδης, λοιπόν, κατάφερε να σημειώσει χατ τρικ σε λιγότερα από 40 λεπτά συμμετοχής. Συγκεκριμένα, στο 65’ αξιοποίησε την «ασίστ» του Λύρατζη, τέσσερα λεπτά αργότερα πέτυχε το 2-0 και στο 83ο λεπτό ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Εμμανουηλίδης από τον Μπορίσοβ!

Αξίζει να σημειωθεί πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας είναι μία μαζί με Ισπανία, Ιταλία και Ιρλανδία οι τέσσερις ομάδες που πέτυχαν το απόλυτο και θα μπουν στην κλήρωση ως μία από τις επικεφαλής ομίλου. Αποφεύγοντας έτσι πολύ δυνατές ομάδες στην Elite Round, όπου οι αντίπαλοι θα είναι ωστόσο πιο δυνατοί από την προκριματική φάση...

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ρουμανία συνέτριψε με 8-0 το Γιβραλτάρ και τερμάτισε στη δεύτερη προνομιούχο θέση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βουλγαρία: Νταμιάνοβ, Αρσόβ, Ντιμίτροβ, Άντοβ, Μίντσεβ, Μπορούκοβ, Γιάνκοβ, Ντόμπρεβ (74’ Ντίτσεβ), Μιλόσεβ (74’ Λίτσεβ), Μπορίσοβ, Μίτκοβ (89’ Στογιάνοβ).

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Λύρατζης, Τσαούσης (88’ Λιάβας), Αντζουλάς, Νεοφυτίδης (88’ Κουτσουπιάς), Εμμανουηλίδης, Μελιόπουλος, Ιωαννίδης (88’ Βοϊλής), Μπότος (71’ Τζήμας), Δούμτσης (56’ Γαϊτανίδης), Διαμάντης.

Η βαθμολογία του 13ου ομίλου:
1. Ελλάδα 9
2. Ρουμανία 4
3. Βουλγαρία 4
4. Γιβραλτάρ 0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x