sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Τριάντα μεταγραφικές ευκαιρίες κάτω από το δέντρο

Στις 3 Ιανουαρίου η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ανοίγει επισήμως τις πόρτες της και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις «ευκαιρίες» που κυκλοφορούν.

Το άρωμα των γλυκών, οι μυρωδιές, τα φώτα, ο στολισμός, μας φέρνουν έτσι κι αλλιώς σε κλίμα αγορών, με το μεγάλο «παζάρι» της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου να ανοίγει επισήμως σε λίγες ημέρες τις πόρτες του και τους συλλόγους να επιδίδονται σε μία ανηλεή μάχη προκειμένου να ενισχυθούν εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Παίκτες υπάρχουν πολλοί, ευκαιρίες όμως λίγες και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που μπορεί να αποκτηθούν άμεσα, με μηδαμινό ή ελάχιστο κόστος, καθώς είτε είναι ελεύθεροι είτε το συμβόλαιό τους ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι, συνεπώς η αποδέσμευσή τους θα ήταν εφικτή με ένα ποσό πολύ μικρότερο της πραγματικής τους αξίας.

Ιταλία

Τρανό παράδειγμα της τελευταίας περίπτωσης ο Στέφαν Λιχτστάινερ. Η Γιουβέντους προχώρησε στην ανανέωση πολλών ποδοσφαιριστών, με πιο πρόσφατη αυτή του Μπονούτσι, όχι όμως και του Ελβετού. Στη θέση που αγωνίζεται αποκτήθηκε το καλοκαίρι ο Ντάνι Άλβες ενώ τώρα που ο Βραζιλιάνος είναι τραυματίας πολλές φορές μετατοπίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μπαρτζάλι ή σε άμυνα των τριών την πτέρυγα καλύπτει ο Κουαδράδο.

Λιγότερο «προβληματική» η κατάσταση με τον Πατρίς Εβρά και αυτού το συμβόλαιο όμως ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου του 2017. Ο Γκονσάλο Ροντρίγκεζ έχει εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στην Αργεντινή αρνούμενος να ανανεώσει με τη Φιορεντίνα, κανείς δεν ξέρει όμως εάν μία καλή πρόταση από τοπ κλαμπ της Ευρώπης θα μπορούσε να τον κρατήσει στη Γηραιά ήπειρο.

«Αντίο» στην Αταλάντα ετοιμάζεται να πει ο Πινίγια (βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη μεξικανική Βερακρούζ). Εξαιρετική περίπτωση ο Κουαΐσον της Παλέρμο αλλά και ο Μανιέλι της Σασουόλο, με τους «νεροβέρντι» να μην έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ανανεώσουν ούτε τον Πάολο Καναβάρο.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας Παλάσιο (34) και Μπουρντίσο (35) ολοκληρώνουν τις συμφωνίες τους με Ίντερ και Τζένοα αντίστοιχα και η απόφαση για το αν θα τους προταθεί νέο συμβόλαιο θα παρθεί την άνοιξη.

Δύο ακόμα περιπτώσεις που αμφότερες σχετίζονται με τη γραμμή κρούσης είναι αυτές των Κουαλιαρέλα και Κασάνο με τον «Σούπερ Αντόνιο» να βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία εδώ και μήνες.

Αγγλία- Ισπανία

Για κάποιους ο Άλεξ Βίτσελ δεν πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα μιας και ο Βέλγος λογίζεται ήδη παίκτης της Γιουβέντους. Από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία και οι Κινέζοι κάνουν εύκολα «υπερβολές», τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Τον Ιούνιο επίσης ολοκληρώνονται και τα συμβόλαια των Όμπι Μίκελ, Χεσούς Νάβας, Ζαμπαλέτα και Γιάγια Τουρέ. Ένας ακόμα εξαιρετικός ποδοσφαιριστής είναι ο Κροάτης Σρνα που θα γίνει βέβαια 34. Υπάρχει επίσης και ο μέσος Λούκας Λέιβα για τον οποίο περισσότερο από την ανανέωση με τη Λίβερπουλ συζητιέται η ύπαρξη ή όχι συμφωνίας του με την Ίντερ.

Κανείς δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι ισχύει στις σχέσεις του Πέπε με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος αμυντικός ολοκληρώνει τη θητεία του στους «μερένχες» και πολλοί σύλλογοι επιθυμούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους κάνοντάς τον ηγέτη της αμυντικής τους γραμμής.

Άλλες περιπτώσεις είναι ο τερματοφύλακας Ζόρντι Μασίπ της Μπαρτσελόνα, οι Αλέσιο Τσέρτσι (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ντανιέλε Μπονέρα (Βιγιαρεάλ) και Κέβιν Πρινς Μπόατεγκ (Λας Πάλμας)

Οι αποδεσμευμένοι

Τέσσερις ποδοσφαιριστές φιγουράρουν σε αυτή την κατηγορία. Αντεμπαγιόρ (32 ετών), Κάσερες (ούτε 30 ακόμα), Ραούλ Μεϊρέλες (21 παρουσίες στην τελευταία του σεζόν στη Φενέρμπαχτσε) και Φάουστο Ρόσι τα «δώρα» για τα οποία θα χρειαστεί να καταβληθεί μόνο ο μισθός που θα αναφέρεται στο συμβόλαιο που υπογράψουν με όποια ομάδα τους αποκτήσει.

O Ρόμπεν

Το πιο ηχηρό όνομα είναι αυτό του Άριεν Ρόμπεν. Τις τελευταίες ημέρες ο πατέρας του Ολλανδού βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Μπάγερν Μονάχου για την επέκταση του συμβολαίου για ένα χρόνο με οψιόν για έναν επιπλέον. Από τη Γερμανία οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαπραγματεύσεις δεν πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά, με πολλά μεγάλα κλαμπ να είναι έτοιμα να «κλέψουν» τον 33χρονο ακραίο επιθετικό.

Οι πελάτες του Ραϊόλα

Για έναν χρόνο έχουν υπογράψει συμβόλαιο και δύο «ιδιαίτερες» ποδοσφαιρικές περιπτώσεις, οι οποίες αμφότερες εκπροσωπούνται από τον Μίνο Ραϊόλα. Ο Ζλάταν Ιμπαρΐμοβιτς είναι όπως δηλώνει ο «Θεός του Μάντσεστερ», το συμβόλαιο όμως που υπέγραψε με τους «κόκκινους διαβόλους» έχει ισχύ μέχρι το προσεχές καλοκαίρι, με τον δαιμόνιο Ιταλό μάνατζερ να του έχει υποσχεθεί πως θα φροντίσει να ανανεωθεί για έναν ακόμα χρόνο.

Ίδια ημερομηνία λήξης συμβολαίου και για το «κακό παιδί» Μάριο Μπαλοτέλι που μοιάζει αναγεννημένος στην πρωτοπόρο τους Σαμπιονά Νις. Ο «Σούπερ Μάριο», εφόσον συνεχίσει τις καλές παρουσίες, είναι σίγουρο πως θα κάνει τους ανθρώπους του συλλόγου της Κυανής Ακτής να τον καλέσουν σύντομα για πολυετή επέκταση.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x