Γ' Εθνική

«Αγιά-Σοφιά» και με το νόμο

Επισήμως σφραγίστηκε η δυνατότητα της ΑΕΚ (κι άλλων ομάδων) να επιχορηγηθούν απ’ την Περιφέρεια για τα γήπεδά τους. Μετά την ψήφισή της, η σχετική ρύθμιση έγινε και με τη βούλα νόμος του κράτους.

Κανονικά και με το νόμο σφραγίστηκε πλέον η δυνατότητα της ΑΕΚ να εκταμιεύσει την επιχορήγηση απ’ την Περιφέρεια Αττικής για το γήπεδό της.

Την περασμένη Πέμπτη είχε ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, που περιελάμβανε διατάξεις για τη βελτίωση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και το άρθρο 25, που επιτρέπει στις Περιφέρειες ν’ αναλάβουν το ρόλο που είχε μέχρι πρότινος η ΓΓΑ και να επιχορηγούν αθλητικά έργα.

Σήμερα λοιπόν έκλεισε και τυπικά το θέμα, με τη δημοσίευση της ρύθμισης στο ΦΕΚ με αριθμό 94 A'/14.04.2014. Έτσι, η ΑΕΚ θα μπορεί να εκταμιεύσει απευθείας το προβλεπόμενο των 20 εκατ. ευρώ, ενώ το ίδιο θα μπορούν να κάνουν και άλλες ομάδες (όπως οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Εθνικός κ.α.) που επίσης θα λάβουν επιχορηγήσεις για τις εγκαταστάσεις τους.

Όσο για την «Ένωση», θα περιμένει πλέον το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τους όρους δόμησης της «Αγιά-Σοφιάς», ώστε μετά την ψήφισή του στη Βουλή, να μπουν στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την έναρξη των έργων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x