Γ' Εθνική

Δέλλας: «Θα έρθουν και τα γκολ…»

Η νίκη της ΑΕΚ επί της Θύελλας ήταν φτωχή. Τουλάχιστον βάσει των… δεκάδων ευκαιριών που είχε. Αυτός ο λόγος όμως -το ότι η «Ένωση» παράγει φάσεις- κάνει αισιόδοξο τον Δέλλα ότι θα έρθουν και τα γκολ.

Βέβαιος ότι η ΑΕΚ θα προσφέρει σταδιακά το θέαμα που περιμένουν οι φίλοι της, πέρα από νίκες σαν αυτή με τη Θύελλα Ραφήνας (2-1), εμφανίστηκε ο Τραϊανός Δέλλας.

Ο «Κολοσσός» τόνισε ότι σημαντικότερο απ’ όλα είναι το ότι η ομάδα φτιάχνει πολλές φάσεις και δεν αναπτύσσεται μονόπλευρα. Κι αφού σημείωσε ότι αυτό τον καθησυχάζει πως σύντομα θα ‘ρθουν και τα γκολ, υπογράμμισε ωστόσο ότι η προσμονή του να βάζουν… πέντε κάθε Κυριακή φορτώνει πίεση τους παίκτες του.

Κατά τ’ άλλα, ο Δέλλας δήλωσε αισιόδοξος πως σύντομα θα ‘ναι έτοιμος και ο Μπρούνο Τσιρίλο, ενώ υποκλίθηκε στη συμπαράσταση του κόσμου, λέγοντας ότι η σημερινή ατμόσφαιρα δεν υπάρχει σε γήπεδο της Σούπερ Λίγκας.


Αναλυτικά όσα είπε ο Δέλλας

Για το παιχνίδι: «Ξεκινήσαμε πάλι πολύ καλά. Είχαμε ρυθμό και έλεγχο στο παιχνίδι. Κάποιες φορές το να έχεις τη μπάλα και να προσπαθείς συνέχεια να δημιουργείς είναι πιο κουραστικό, σε αντίθεση με τον αντίπαλο που τον ενδιέφερε να μη δεχθεί πολλά γκολ. Δημιουργήσαμε και πάλι πολλές ευκαιρίες με όλους τους τρόπους.

Με διεισδύσεις, με σουτ, από τα πλάγια, από τον άξονα. Δεν έγιναν όμως γκολ, για να ηρεμήσει και ο κόσμος και εμείς. Όπως συμβαίνει όμως πολλές φορές, ο αντίπαλος -που δεν πάτησε στην περιοχή μας- πέτυχε γκολ από δική μας αδράνεια»
.

Για τα συμπεράσματά του από το ματς: «Είδα και αρνητικά και θετικά στο παιχνίδι. Τα βλέπω και τα δύο. Είδα διάθεση, είδα να δημιουργούν φάσεις και είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν γκολ στην πορεία. Το θέμα είναι ότι κάνουμε φάσεις. Το πρόβλημα θα ήταν να μην κάναμε φάσεις και με 1-2 ευκαιρίες να πετυχαίναμε γκολ.

Νομίζω ότι είμαστε λίγο φλύαροι στην τελική προσπάθεια. Θα με προβλημάτιζε περισσότερο αν δεν κάναμε φάσεις, το ξαναλέω. Το γεγονός ότι δημιουργούμε φάσεις και δεν είναι μονοδιάστατο το ποδόσφαιρο που παίζουμε, μου δίνει τη σιγουριά ότι θα έρθουν γκολ. Εύχομαι να βγουν γρήγορα όλα αυτά στο γήπεδο. Δεν μπορεί να παραμελήσω την προσπάθεια των παιδιών».


Για την κατάσταση του Τσιρίλο: «Σίγουρα θα δούμε όλους τους παίκτες. Όσοι βρίσκονται εδώ, βρίσκονται για να παίξουν και όχι για να περάσουν μια χρονιά που θα κάθονται. Ο Μπρούνο είναι σε πολύ καλό στάδιο πλέον. Τους χρειαζόμαστε όλους. Το γεγονός ότι μόνο τέσσερις ξένοι πρέπει να είναι στην αποστολή, είναι ένα πρόβλημα, αλλά είναι πρόβλημα δικό μου. Ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος να μπει».

Για τη θέση του Ρόβα: «Σήμερα αν είδατε, αλλάξαμε λίγο το σύστημά μας. Χρησιμοποίησα τον Ρόβα ως αμυντικό χαφ. Είχαμε λίγη καθυστέρηση στην ανάπτυξη, γι' αυτό τον άλλαξα με τον Γεωργέα. Και οι δύο είναι εργαλεία στα χέρια ενός προπονητή. Όλοι όμως πρέπει να είναι διαθέσιμοι και έτοιμοι. Αξίζουν σε όλους τους παίκτες συγχαρητήρια γιατί δείχνουν επαγγελματισμό, δεν μου δημιουργούν προβλήματα και είμαι σίγουρος ότι και στο μέλλον δεν θα δημιουργήσουν».

Για τον τραυματισμό του Ανάκογλου: «Ναι, έχει κάποιο πρόβλημα (σ.σ. στον ώμο). Θα δούμε τι θα χρειαστεί να γίνει».

Για τον τραυματισμό του Σταθάκη: «Είχε ένα χτύπημα στη μύτη και ζαλιζόταν».

Για τα χαμένα πέναλτι κι αν τον προβληματίζει: «Δεν με προβληματίζει. Σίγουρα είναι ένας τρόπος να βάλεις εύκολα γκολ, αλλά δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα θα ήταν αν δεν γίνονταν ευκαιρίες. Απλά πρέπει να τελειώνουμε γρήγορα τα παιχνίδια, αν μας δίνεται η δυνατότητα, για να φεύγει γρήγορα το άγχος, καθώς αυτό το “πρέπει να βάζουμε πέντε γκολ σε κάθε αγώνα” τους δημιουργεί λίγη πίεση.

Θα έρθουν και τα πέντε και τα δύο και τα τρία και τα παραπάνω. Σε δύο χρόνια από σήμερα πρέπει να είμαστε εκεί που μας αξίζει… Δεν ξέρω αν σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ έχουν αυτή την ατμόσφαιρα στο γήπεδο»…


Για τον τρόπο που δέχθηκε η ΑΕΚ το γκολ: «Είναι μία φάση της στιγμής, με την έννοια ότι σε μία στιγμή η μπάλα χάθηκε, ο παίκτης αδράνησε και ήρθε το γκολ. Στην προετοιμασία έλεγα ότι ο αντίπαλος θα θρέφεται από τα δικά μας λάθη και αυτό γίνεται. Όλα αυτά συμβαίνουν όμως γιατί δεν είχαμε κάνει το 3 ή το 4-0».

Για το πότε θα σταματήσει η πίεση στους παίκτες: «Όταν μετουσιώνουν τις ευκαιρίες σε γκολ. Εύκολα θα μπορεί να υπάρξει ένα μεγάλο σκορ, αν οι ευκαιρίες γίνονται γκολ. Κρατάω τα θετικά και θέλω να βελτιώσω τα αρνητικά. Έχουν ποιότητα, έχουν διάθεση και ατομικά και ομαδικά. Δεν ήταν η ανάπτυξή μας μονόπλευρη και αυτό είναι σημαντικό. Θα έρθουν και τα γκολ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x