Γ' Εθνική

«Φλέρταρε» με ΑΕΚ ο... εκτελεστής της

Χθες πέτυχε το γκολ που έκανε την ΑΕΚ να καρδιοχτυπήσει. Η σχέση όμως του Βαγγέλη Μωραΐτη με την «Ένωση» έχει παρελθόν. Από τότε που έφτασε ένα βήμα απ’το να φορέσει τη φανέλα με τον δικέφαλο

Την Τετάρτη έγινε ο πρωταγωνιστής του Ηροδότου σε ένα ιστορικό παιχνίδι για τους Κρητικούς.

Το γκολ που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ χαρακτηρίστηκε απ’ τον ίδιο «μαγική στιγμή».

Όμως η προσωπική ιστορία που συνδέει τον Βαγγέλη Μωραΐτη με τους «κιτρινόμαυρους», δεν είναι τόσο πρόσφατη.

Ο 19χρονος επιθετικός πέρασε απ’ το «μικροσκόπιο» της ΑΕΚ, όταν πέρυσι το καλοκαίρι -αναγκασμένη απ’ την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνούσε- συγκέντρωσε ταλέντα από όλη την Ελλάδα για δοκιμές.

Στις πρώτες προπονήσεις, υπό το βλέμμα του Ντάνιελ Μπατίστα, ο νεαρός επιθετικός άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο πρώην προπονητής της Κ20 των «κιτρινόμαυρων» άναψε το πράσινο φως και ο Βαγγέλης Βλάχος ήρθε σε επαφή μαζί του για τις τελικές συζητήσεις.

Η πιθανότητα της μεταγραφής του όμως, σταμάτησε στο οικονομικό σκέλος, αφού τα χρήματα που προσέφερε η ΑΕΚ δεν ήταν αρκετά για να «εγκαταλείψει» το Ηράκλειο και να κάνει το μεγάλο βήμα στην Αθήνα ο 18χρονος -τότε- ποδοσφαιριστής.

Συνέντευξη στην Εύα Ζαχαριουδάκη

«Δυστυχώς δεν τα κατάφερα εκείνη την περίοδο, αφού δεν μπορούσα οικονομικά να στηρίξω μια τέτοια κίνηση. Η ΑΕΚ μου προσέφερε κάποια χρήματα, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται σ' αυτά το φαγητό και το σπίτι που θα έμενα. Μια τέτοια κίνηση θα επιβάρυνε πολύ την οικογένειά μου. Έτσι η περίπτωση της μεταγραφής δεν προχώρησε», θυμάται ένα περίπου χρόνο μετά ο Βαγγέλης Μωραΐτης, μιλώντας στον sport-fm.gr.

«Το όνειρο όμως να αγωνιστώ κάποια στιγμή σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ παραμένει ζωντανό. Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει σε μια τόσο μεγάλη ομάδα».

Ο Βαγγέλης Μωραΐτης πραγματοποίησε μια απ’ τις καλύτερες εμφανίσεις του στη φετινή σεζόν κόντρα στην ΑΕΚ. Όπως τονίζει όμως, μια ήττα από γκολ στο 93’ δεν μπορεί παρά να αφήσει πίκρα… Πόσω μάλλον όταν ο αντίπαλος είναι στο μέγεθος των «κιτρινόμαυρων».

«Σίγουρα, υπάρχει πίκρα για το αποτέλεσμα, όπως θα υπήρχε σε κάθε ήττα από γκολ στις καθυστερήσεις. Θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο, όμως μετά απ’ αυτό το ματς είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Αντιμετωπίσαμε στα ίσα την ΑΕΚ, η οποία πέρυσι αγωνιζόταν στην Σούπερ Λιγκ! Δεν είναι μικρή υπόθεση…»

Αυτά όμως που παραμένουν αναλλοίωτα, παρά την ήττα, είναι τα θετικά συναισθήματα που άφησε το γκολ που πέτυχε.

«Είμαι περήφανος για τις στιγμές που ζήσαμε στο χθεσινό παιχνίδι. Τα συναισθήματα είναι απίστευτα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το γκολ, που πέτυχα κόντρα σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ».

Πάντως παρά την εντυπωσιακή παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ο 19χρονος επιθετικός των «κυανόλευκων» δεν… παρασύρεται σε μεγάλα λόγια.

«Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Ξεκινήσαμε με στόχο την παραμονή. Είμαστε μια ομάδα με μικρό μπάτζετ, όμως δουλεύουμε πολύ, είμαστε δεμένοι και αυτό μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ να μείνουμε στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x