Γ' Εθνική

Του… χρόνου η διάταξη για Ψωμιάδη

Για τον Γενάρη πάει η διάταξη που θα επιτρέψει την εκχώρηση στο Δημόσιο των 44 εκατ. ευρώ που έχουν επιδικαστεί στην ΑΕΚ απ’ τον Μάκη Ψωμιάδη. Άστοχες αιχμές Παπαδημούλη για «Ένωση» και Μελισσανίδη.

Ούτε σήμερα θα ψηφιστεί τελικά η «φωτογραφική» ρύθμιση για την υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη με την ΑΕΚ.

Το συγκεκριμένο άρθρο, που θα επιτρέψει στο κράτος να διεκδικήσει τα 44 εκατ. ευρώ (συν τόκους) που έχουν επιδικαστεί στην «Ένωση», αποφασίστηκε ν’ αποκοπεί προσωρινά απ’ το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.

Κι αυτό διότι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής υπήρξαν αντιδράσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι το συγκεκριμένο -και κάποια άλλα άρθρα- αφορούσαν άλλα θέματα και δεν είχαν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Όπως αναφέρει λοιπόν το «naftemporiki.gr», αποφασίστηκε ν’ αφαιρεθούν προσωρινά (σ.σ. πιο συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στις παραγράφους 1-18 του άρθρου 9 και στα άρθρα 10, 11, 13) και να επανέλθουν στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που θα κατατεθεί το Γενάρη και θα αφορά τον τραπεζικό τομέα.

Πέρα απ’ όλα τ’ άλλα πάντως, ερωτηματικά στη συγκεκριμένη συζήτηση που έγινε στη Βουλή δημιούργησε μια τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη. Κι αυτό διότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να τόνισε ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει σαν το κλέφτη, στην τούρλα του Σαββάτου αυτά τα άρθρα παραμένει» και να σημείωσε έπειτα ότι το άρθρο 11 «σύμφωνα με ορισμένους, αφορά την ΑΕΚ και τα συμφέροντα Μελισσανίδη».

Κάτι που μοιάζει μάλλον άστοχο, δεδομένου ότι -μετά την εκκαθάρισή της- η ΑΕΚ δεν έχει το παραμικρό συμφέρον απ’ τη διάταξη εκχώρησης των χρημάτων που της έχουν επιδικαστεί στο Δημόσιο. Και ότι το μόνο κέρδος που θα υπάρξει για ‘κείνη σε περίπτωση που ψηφιστεί θα είναι η ηθική ικανοποίηση πως διαλύεται μεν ως ΠΑΕ, αλλά παραχωρεί στο κράτος ένα ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο απ’ την οφειλή της προς εκείνο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x